Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Máchovo jezero

24. 08. 2010 | Česká republika
Máchovo jezero leží 82 km severně od Prahy. Cesta z Prahy trvá přibližně 1,5 hodiny. Nádherná krajina a příroda Máchova jezera Vás určitě okouzlí. Jezero má plochu 284 ha a hloubku až dvanáct metrů. Uprostřed jezera se nachází dvě ornitologické rezervace nazvané Myší a Kachní ostrůvek.

Na březích je mnoho písečných pláží a půjčoven kol, šlapadel nebo motorových člunů.  Můžete se tady také věnovat volejbalu, bungee jumpingu nebo se  svézt po mnoha tobogánech a klouzačkách. Mimo koupání se také máte možnost naučit hrát minigolf nebo tenis. Nebo se můžete přihlásit na turnaj v plážovém volejbalu či v jachtění. Jestli raději brázdíte vodní hladinu plavidlem, jistě rádi využijete možnost okružní plavby parníkem po jezeře.

Okolo jezera se nachází mnoho pláží, vstup na ně je většinou placený. Samozřejmě zde najdete i romantická zákoutí, na která můžete zdarma.

Okružní plavba lodí po Máchově jezeře
Lodní doprava funguje na Máchově jezeře od roku 1920. Svést se můžete na lodích s poetickými jmény spojenými s K. H. Máchou a jeho díly Hynek, Máj, Jarmila. Nejmladší loď se jmenuje Racek a vozí návštěvníky od roku 1966.
Lodě jezdí od května do října. 
V květnu, červnu, září a říjnu pouze na objednávku 
Okružní jízda po Máchově jezeře v červenci a v srpnu od 9 do 17 hodin z Hlavní pláže v Doksech, v úterý a pátek ve 14 hod. ze Starých Splavů a ve středu a v neděli v 10.30 hod. od hotelu Port, který leží na břehu jezera mezi Doksy a Starými Splavy.

Hlavní pláž STARÉ SPLAVY
Vstupné na pláž
Dospělí - 100,-Kč
Děti - 80,-Kč
Důchodci- 50,-Kč
V ceně jsou zahrnuty všechny atrakce - 
Skluzavky, šlapadla, lodičky, velký a malý aqapark AVIVA, vyhřívaný bazén, venkovní kulečník, zahradní šachy, lesní domek, stolní tenis, dětské prolézačky, lehátka a slunečníky, dětské lodičky, nohejbal, volejbal (i plážový), basketbal, badminton, petanque, úschovné skříňky, WC a sprchy a další.

Pláž Doksy a pláž Klůček
Koupaliště ve volné přírodě. Najdete zde šlapadla, lodičky, kánoe, windsurfing, výlety parníkem, vodní atrakce, nohejbal, plážový volejbal, vodní fotbal, adrenalinové sporty (od skákacího hradu po závěsné trampolíny), tobogán, lezení v korunách stromů (jungle creek) a další.

Pláž Pod Borným
Půjčovna kol, windsurfingů, šlapadel, stánky, rychlé občerstvení, restaurace s terasou a barem, otevřený gril, volejbal, kempování.

Autokemp Klůček
Nachází se v blízkosti Máchova jezera, je umístěn v borovém lese, který poskytuje jak ubytování pod stany, karavany tak i ubytování v chatkách.
V okolí Máchova jezera se nachází ještě spousta dalších kempů, autokempů, stanových osad, chatových osad a rekreačních středisek.

Pověst o vzniku Máchova jezera
Máchovo jezero nechal založit Karel IV, který se roku 1367 vydal se svou družinou na lov a zbloudilý jelen ho zavedl do mokřad a luk. Král se rozhodl, že je to příhodné místo pro vytvoření vodní plochy a nechal zde navršit hráz. Vzniklé jezero pak nazval Velkým rybníkem. Toto místo několikrát navštívil významný romantický básník Karel Hynek Mácha po kterém se později Velký rybník přejmenoval na Máchovo jezero.

Okolní krajina Máchova jezera láká jedinečnými přírodními krásami v borových lesích, v pískovcových roklích a skalách, vedle sopečných kuželovitých kopců s množstvím rybníků. Je to ráj pro odpočinek i aktivní relaxaci. Máchovo jezero symbolizuje především léto, ale ani v zimě se zde nebudete nudit. Na zamrzlém jezeře se výborně bruslí a v jeho okolí skvěle lyžuje. Přijeďte a uvidíte.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Máchovo jezero:

Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
Máchovo jezero
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
párkrát jsem tam už byla- vzpomínky na léto - v této roční době - pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je tam lidí asi jako všude v létě u vody Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavé miesto, už to poznám
Obrázek uživatelky
profil
dobrý typ na víkend
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles