Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Magická moc Achátu

14. 12. 2010 | Zajímavosti

Milujete, vážené dámy, krásně se lesknoucí kameny, které jsou příjemné nejen na omak, ale také jako ozdoby na váš krk, zápěstí nebo je lze zasadit do prstenu? A víte, že polodrahokamy vládnou kouzelnou mocí? Ano, možná teď mluvím s jistou dávkou nadsázky, ale některé kameny a zvláště polodrahokamy jsou skutečně pro své zajímavé „magické účinky“ velmi doceňovány. Co víte například o polodrahokamu s příznačným názvem Achát?


Základní informace o kameni:


Označení kamene Achát vychází z řeckého achates. Achát je minerálem, který poznáte na první pohled. Jeho hlavní předností a neopomenutelnou vlastností je velká pestrobarevnost. Polodrahokam může hrát téměř všemi podzimními barvami – od oranžové, přes červenou, hnědou až smetanově nažloutlou.


achatAchát však můžeme vidět i ve značně neobvyklých barvách a to jak v modré, tak v černé či bílo-šedé. Kámen je jednou z odrůd křemene (chalcedonu) a disponuje také některými z jeho vlastností, jako je například tvrdost či lesk. Mezi hlavní naleziště u nás patří Turnov či Nová Paka. Víte, milé Chytré ženy o nějakém dole ve svém okolí, kde se kámen těží a odkud se vyváží?


Základní použití kamene:


Kámen se u nás používá především k výrobě šperků a ozdob. Své uplatnění najde v zasazení do zlata, stříbra ale i klasické bižuterie. Aby nebylo jeho využití pouze jednostranné, lze z něj také vyrábět ozdobné misky, pečetidla či další vysoce ceněné sběratelské kousky. Pro svoji neopomenutelnou tvrdost a odolnost vůči poleptání kyselinami jsou vyráběny také achátové moždíře nebo třecí misky.


Magická síla kamene:


Achát je vysoce ceněn pro svou magickou sílu. Již před tisíci lety se věřilo v jeho magickou moc a záznamy o využití achátů jako obranných amuletů pocházejí již ze starého Říma. Římané jej pochopitelně využívali jako ochranu v boji a před napadení nepřítelem. V Jižní Americe se věřilo v jeho ochrannou moc proti všemu druhu zla a věřilo se také, že nošení achátu ochrání svého majitele před kousnutím hadů a bodnutím škorpiónů.


Achát je spojen s vibracemi Země, které nám pomáhají udržet rovnováhu ve chvílích stresu, v těžkých a náročných rozhodnutích, nebo zmatcích a útrapách, které náš život velmi často provázejí. Nosit leštěný kámen Achátu se doporučuje především těhotným ženám, protože jeho magické účinky údajně ochraňují plod, ale také malým dětem, od kterých odhání zlé sny a strachy.


Nošení kamene podněcuje člověka k sebeúctě, ke kladnému vztahu k jeho tělu, ale údajně slouží také k odhalování pokladů a to nejen těch duševních. Achát byl v dřívějších dobách nošen jako amulet, který měl do života přilákat dobré přátelé, úspěch a zajistit dlouhý a pokojný život.


V moderní medicíně je polodrahokam využíván především k léčbě bolestí hlavy, migrén, nespavosti, náměsíčnosti a kožním nemocem. Má příznivé účinky v oblasti léčby sklerózy a apatie. Od středověku je tento okouzlující kámen pokládán za symbol síly.


Jak využít magické moci Achátu?


Pokud chcete využít magické moci Achátu, je potřeba kámen před samotným použitím náležitě připravit a očistit. Pokud je váš kámen v podobě přívěšku či figurky nebo pyramidky, kterou lze položit na pracovní stůl, doporučuje se následující očista: Achát ponořte do roztoku mořské či himalájské soli s vodou a nechte jej na klidném místě přes noc.


Ráno kámen omyjte obyčejnou vodou z kohoutku a nechejte jej nabíjet se na slunci. Toto nabíjení slouží k ještě většímu načerpání magické energie, kterou vám může později předat. Takto připravený kámen je určen pouze vám, proto by neměl přijít do styku s dalšími osobami. A jedinci, pro které je tento kámen nejvhodnější? To jsou především zrozenci Býka a Štíra.


Máte i vy nějakou zkušenost s tímto polodrahokamem?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že očista solí se nedoporučuje (u kamenů obecně), protože naopak po ní kámen ztácí svou energii
Obrázek uživatelky
profil
že zrovna achát ve své sbírce polodrahokamů ještě nemám. Nějak mě ještě žádný nezlákal ke koupi, nikdo mi žádný nedal a ještě jsem žádný nenašla. Musím se nad tím zamyslet. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
miluji a achát zvlášť a nejen proto, že se nachází i u nás. Přesné místo bych ale neprozrazovala, aby nedošlo k drancování, jak se to vždycky po nějakém zveřejnění děje. A ještě k té magické síle. Já s sebou nosím achát v kapse hlavně v tomto období. To udržování rovnováhy je důležité zvláště na ledu. A ještě doplním, staří Arabové přivazovali acháty na ocas koním. Věřili, že v poušti nezabloudí a vždycky najdou správnou cestu. Tak noste achát a najdete ji i vy!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles