Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Magické hlubiny - Jezera a bažiny

2. 05. 2018 | Televizní tipy
Na dně prastarých jezer či pod hladinou mokřadů se odehrávají neuvěřitelné příběhy, které napsala samotná příroda. Objevte spolu s Lucií Výbornou tento podivuhodný svět. Režie pořadu Magické hlubiny - Jezera a bažiny P. Jirásek.

Poklady skryté v temných hlubinách jezerních vod odjakživa dráždily lidskou představivost. Není to však skryté zlato a drahokamy, co činí tato království bohatými. V šumavském Černém jezeře žije od poslední doby ledové drobný klenot: plavuně šídlatka jezerní, jejíž populace však málem nepřežila důsledky kyselých dešťů.

Magické hlubiny - Jezera a bažinyV jihomoravských bažinách a mokřadech zase můžeme zjara pozorovat svatební námluvy modře zbarvených skokanů ostronosých. Oknem do fantastického světa se stane hladina karpatské studánky, kde probíhá neustálý boj o život. Mají mladí čolci šanci, když v jejich teritoriu loví pijavka koňská?

Výprava k sesuvovému Skryjskému jezírku se odehrává ve skalnatých kulisách jak vystřižených z exotického dobrodružného filmu, pod hladinou zde shání obživu podivuhodně vyhlížející vranky, příbuzné s mořskými rybami. Klid pestrobarevných rostlin, v nichž pokojně proplouvají početná hejna ryb, nalezne Lucie Výborná díky pořadu Magické hlubiny - Jezera a bažiny v nížinách kolem řeky Dyje.

Zdejší říční jezera, jež vznikla na slepých ramenech, patří k nejhojnějším a zároveň nejrozmanitějším přírodním jezerům České republiky. Vodní zátiší jsou rájem ptáků, obojživelníků i rybích predátorů. Svět jezer patří k nejúžasnějším a zároveň nejzranitelnějším místům naší přírody – a jejich důkladné poznání je nejen potřebné, ale i vizuálně fascinující!

Magické hlubiny - Jezera a bažiny jsou k vidění 2. 5. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Magické hlubiny - Jezera a bažiny:

Magické hlubiny - Jezera a bažiny
Magické hlubiny - Jezera a bažiny
Magické hlubiny - Jezera a bažiny
Magické hlubiny - Jezera a bažiny
Magické hlubiny - Jezera a bažiny
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Zaujímavý članok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles