Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maják jménem láska

20. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Maják jménem láska
Autor: Romana Szalaiová
Nakladatelství: ČAS
Rok vydání: 2011
Vázaná vazba
Rozměry: 130x200 mm
Počet stran: 240 str.
Cena: 229 Kč


Co se stane, když se přírodní živly vzbouří a vezmou v běsnící apokalypse lidem domovy? Život půvabné Pavly Arnoldové už nikdy nebude jako dřív. Zdá se, že Pavla ztratila nejen domov, ale i manžela. Zůstává sama s dětmi a matkou, nemá sice nouzi o nápadníky, ale těm jde spíš o její tělo, než o skutečnou pomoc v nouzi. Jeden z nich, statečný hasič, je snad přece jen jiný…


maják jménem láska… Jenže cesta do jeho náruče a ke znovunalezenému štěstí je pořádně trnitá. Pavla za ním cestuje po záplavami zpustošené zemi, na moravský statek i do hlavního města, ale klid a láska jako by jí pořád unikaly. Je nejen krásná a vášnivá, ale také velmi silná – a jen díky tomu dokáže přežít několikerý pád až na dno, které ji na její pouti potkává.


A ve chvílích malomyslnosti se sama sebe ptá: Přijde opět můj zachránce? Bude mě milovat i s mými dětmi? Prožiju s ním nespoutanou vášeň? Odpověď najde ona i čtenářky až na konci románu plného zvratů, štěstí i beznaděje, lásky i nenávisti, vášně i strachu


Ukázka z knihy:


Domů dorazila Pavla s dětmi mokrá, jako by ji postříkal vyvrácený hydrant. „Nemáme na sobě nit suchou,“ stěžovala si za rachocení hromu a vedla děti do pokoje, aby jim přichystala suché oblečení. Potom se převlékla i ona.
„Slyšíš ten hukot? To stoupá u Bělé hladina,“ podotkla vyděšeně. „Nic se ti s dětmi nestane, to nedopustím.


Nemusíš se bát,“ objal ji Standa kolem ramen. Ačkoliv to bylo bláhové, uvěřila tomu a zklidnila se. „Jak to můžeš vědět tak přesně?“ nedalo jí to po chvíli a usmála se na něho. Právě nyní, když u něho hledala a opravdu nalézala podporu, cítila, že jí tenhle staronový, vnitřně silný Stanislav znovu vzrušuje. Dostala náhlou, bláznivou chuť se k němu přimknout. Objala ho a malinko se zachvěla.


Zatímco se děti dívaly na televizi, zatáhla Pavla svého zmateného manžela do ložnice a on zůstal stát překvapením jako pařez. Plnilo se mu to, v co už téměř nedoufal. Jeho žena ho povalila na lůžko, rozepnula mu zip u poklopce a potom na něj rychle a vášnivě nasedla – sektě Lepší život navzdory. Slyšela Standu, jak slastně sténá a zatíná v milostné extázi nehty do jejích zad, zatímco venku zuřila bouře.


Sotva za dvě minuty bylo po všem. „Měla jsi to?“ zeptal se nejistě. „To si piš, a jak,“ upravovala si pomačkanou mikinu. „Nápodobně,“ stiskl ji v náruči a pak se také zaposlouchal do hučivého šumu vody.„Miluju tě,“ hrál si s konečky jejích vlasů. „Sice to zavrhuje hnutí Lepší život, ale já tuhle polohu nepovažuju za zvrhlou, veveruško,“ usmál se na ni Standa spokojeně.


„Neměli bychom se přece jenom jít podívat k Bělý?“ napadlo Pavlu po chvíli. „Ještě jsem ji neslyšela takhle běsnit.“ „Dobře,“ zapnul si poklopec a velice něžně ji ještě políbil. „Můžeme vyrazit, miláčku. Ale vezmi si baterku, venku neuvidíš na krok… Nebudu doufám na příští milování zase půl roku
čekat?!“ podotkl lišácky. „Čert vem Lepší život!“ vyřkl vřele, zatímco hledali nové baterie. „Tady jsou,“ podala Pavla Standovi dva špalky. „Bezva, jdeme na to,“ rozsvítil Standa baterku.


„Venku to budě asi dost hustý, vezmi si raději holínky,“ radil své ženě. „Jak myslíš… Kéž by už přestalo tak strašně pršet! To snad ani není déšť, jsou to proudy vody…“ „Neboj se, rybník nad námi vodu zadrží. Dobrý večer, sousede,“ obrátil se Standa k sousedu Broňkovi Doubravovi, který byl stejně nesvůj při pohledu na zpustošené trávníky, nasáklé jako houba.


Po levé straně se objevil i starý pan Kubíček s manželkou, která ho mírně
podpírala při chůzi. „Darinko, kde jsi, holčičko?“ volal marně svou jezevčici.
„Pojď už, nemáme času nazbyt,“ popoháněla ho jeho žena. „Dobrý večer, kam jdete tak pozdě?“ zeptal se Standa Arnold. „Musíme rychle na Měďák,“ ukázala paní Kubíčková rukou k vršku tyčícímu se nad celou vesnicí. „Měli byste také utéct.“


„Nesmysl, chovný rybník vodu zadrží. Nemůže se nic stát,“ uklidňoval všechny na nit promočené přítomné Standa a jeho postoj uklidňoval i Broňka Doubravu. „Jak myslíte, my jdeme na kopec,“ pronesla přesvědčivě paní Kubíčková. „A co domy, vybavení, to tady všechno máme zanechat?“ zaječel Broněk hystericky jako zajíc lapený do oka.


Tuto knihu Maják jménem láska koupíte v nakladatelství ČAS, v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství ČAS.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !