Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malá farma - dokumentární reality show pro malé i velké

13. 03. 2011 | Televizní tipy

Malá farma je dokumentární reality show, která zaujme jistě velké i malé diváky. Mají být dalšími hospodářskými zvířaty na farmě, a proto hledají Honza s Veronikou vhodné plemeno. Honzovi se líbí anglický suffolk, horkým kandidátem je i česká valaška. 


Dokumentární reality show Malá farma vypráví o velké ovčí farmě, která se specializuje na zachování původního českého plemene valaška, se Honza s Veronikou rozhodují, jaké plemeno ovcí obohatí farmu na Kuklově. Kromě přítulné černé a bílé rohaté valašky přichází v úvahu také anglické plemeno suffolk nebo další typicky česká ovce - šumavka.


mala-farmaFarmáři se v pořadu Malá farma dozvídají i to, jaký je rozdíl v dojení koz a ovcí, jak ovce správně ustájit a jak se buduje salaš. A navíc - také u sousedů se právě rodí malá jehňátka... Ani uprostřed velkého plánování a sbírání nových poznatků Honza a Veronika nezapomínají na péči o svoji farmu a její zvířecí obyvatele...


Dokážou ještě mladí lidé z měst žít na venkově? Mohou být domácí produkty a potraviny nejen chutnější a zdravější, ale i levnější než z hypermarketu? Umíme využít to, co nám příroda nabízí, aniž bychom ji ničili? To jsou hlavní otázky, které si klade nová dokumentární reality show Malá farma produkovaná televizním studiem České televize v Brně.


Sedmadvacetiletý Honza Macků a třiadvacetiletá Veronika Olivová z Prahy, vítězové konkurzu reality show Malá farma, souhlasí s tím, že na tři roky odejdou z hlavního města na Šumavu, do Blanského lesa. V prostorách někdejšího německého statku v romantickém Kuklově u Brloha se za tu dobu pokusí vybudovat prosperující ekologickou farmu.


Postupně v pořadu Malá farma začnou chovat zvířata, nejprve slepice, perličky a králíky, časem také kozy, ovce i prasátka. V podhůří vrchu Kleť budou zvelebovat louky i pěstovat domácí skleníkovou zeleninu. Své produkty postupně nabídnou přímo lidem na farmářských trzích nebo restauracím v nedalekém Českém Krumlově.


mala-farmaPoradci nové reality show ČT Malá farma jsou pro oblast ekologického zemědělství prof.ing. Jan Moudrý, CSc. z Jihočeské univerzity, pro oblast biopotravin autorka nejčtenější české biokuchařky Hana Zemanová a pro oblast gastronomie a staročeské kuchyně šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič.


Už z tohoto seznamu vyplývá, že kromě emocí z budování ekofarmy se diváci ČT dočkají také informací o zdravých potravinách a mnoha neotřelých kuchařských receptů.


Jan Macků a Veronika Olivová byli pro hlavní roli v reality show Malá farma vybráni v dubnu letošního roku ze 42 uchazečů. Ti se přihlásili na základě inzerátů na českých vysokých školách zemědělského a ekologického charakteru. Jan je vystudovaný lesní inženýr, Veronika studuje na České zemědělské univerzitě v Praze obor Krajinné a pozemkové úpravy. Jejich společným koníčkem je chov perliček, Honza je zpěvák a frontman metalové kapely Dymytry.


Zdroj: Česká televize


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jen nechápu, proč se pořád říká farmářský trh a farmy, když máme normální české slovo statek Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles