Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malý cukrář: Rodinný tandem v kuchyni

21. 06. 2019 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Máte doma pomocníka, který vám asistuje v kuchyni? Děti jsou rády nápomocné, především pokud jde o vaření. Opatrnost je samozřejmě na prvním místě, ale i tady existují činnosti, do kterých se děti mohou zapojit. A co víc, jsou-li to ještě předškoláci, podobné aktivity podporují rozvoj jejich jemné motoriky. Pokud navíc zjistíte, že máte doma nadějného cukráře, neváhejte a přihlaste se do soutěže Haribo Malý cukrář.

Rozvoj jemné dětské motoriky je velice důležitý. Díky ní totiž bude dítě zvládat manuální činnosti, a čtení i psaní mu půjde líp. Nemusíte se bát žádných složitých úkolů, v podstatě jde o to rozhýbat prsty a naučit se dělat jemné pohyby a úkony rukama. Pro rozvoj motoriky se výborně hodí domácí práce, tedy v případě dětí spíš lehká asistence.

HariboNevyhánějte děti z kuchyně


V kuchyni na děti číhá spousta „nebezpečí“, nicméně stačí trocha opatrnosti a dozoru a není se čeho bát. Svěřte dítěti krájení měkkého ovoce, jako třeba jahody, neostrým nožem. Dítě se naučí zacházet s nástrojem i křehkými surovinami. Motoriku procvičí ale i míchání nebo hnětení těsta, vykrajování nebo přesýpání surovin. Pravda, většinu úkonů budete asi po dítěti muset dokončit vy, ale za ten společně strávený čas to přeci stojí. Pokud v rámci úspory času dáte přednost přípravě dezertu bez dětí, nechte je alespoň zdobit ovocem nebo čímkoliv, co budete mít zrovna po ruce.

HARIBO


Cukrářská naděje


Máte doma pomocného kuchtíka?
Tak neváhejte a přihlaste se do soutěže Haribo Malý cukrář. Ta je určena rodinným týmům ve složení jeden dospělý a jedno dítě. Úkol je snadný, stačí připravit libovolný sladký pokrm s oblíbeným druhem bonbonů Haribo, vyfotit jej a výsledek nahrát na www.haribomalycukrar.cz. Použijete ovocné želatinového medvídky Goldbären, žížalky Wummis, srdíčka, maliny a ostružiny z balení Berries, barevná kolečka Pico Balla nebo třešně Cherry? Je to jen na vás, fantazii se meze nekladou!


Historicky první titul Malý cukrář


HARIBOV polovině května odstartoval první ročník soutěže Haribo Malý cukrář, do které se mohou až do konce srpna přihlásit týmy z Čech i Slovenka. Soutěží se ve dvou kategoriích, a to Dospělý a dítě ve věku 5-8 a Dospělý a dítě ve věku 9-13 let. Soutěž je tříkolová. Odborná porota vybere z každého kola a každé kategorie jednoho finalistu, který postoupí do velkého živého finále v Praze. Jak už bylo řečeno, stačí jen společně připravit libovolný oblíbený dezert s Haribo. Hraje se nejen o hodnotné ceny, kuchyňské roboty značky Kenwood, ale i kulinářský víkend pro celou rodinu v Praze, a především titul Haribo Malý cukrář 2019. Každý desátý nahraný recept navíc získá sladkou odměnu. Láká vás to, ale potřebovali byste aspoň trošku inspirace? Podívejte se na www.haribomalycukrar.cz

Užijte si společně strávený čas a připravte dezert pro celou rodinu. Nezapomeňte přidat Haribo bonbony a zapojit se do velké rodinné soutěže. Třeba právě vy máte doma Malého cukráře roku 2019.
 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SuperSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajimave
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle