Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků

31. 08. 2014 | Zajímavosti
S přechodem dětí ze školek do školy nastává nejen významný okamžik a změna v životě budoucího prvňáčka, ale také období, kdy musí rodiče řešit změny v jeho pokojíčku a zajišťovat školní výbavu. Připravili jsme pro vás několik rad, díky nimž vytvoříte malým školákům dlouhodobě kvalitní podmínky ke studiu jak ve škole, tak doma.

Ať už svého potomka povedete poprvé do školy nebo mu v září jako zkušenějšímu školákovi pouze zamáváte mezi dveřmi, budete jako rodiče určitě řešit nutné nákupy pomůcek, které souvisí s každým začátkem školního roku. U prvňáčků bude tato investice dozajista vyšší, protože s nástupem do školy se potřeby dítěte výrazně mění, je nutné postupně pořídit celou škálu školních pomůcek a zároveň je potřeba přizpůsobit i vybavení dětského pokoje.

Na výbavě nešetřete

V prvé řadě se jedná o vhodné ergonomické psací a kreslící pomůcky, které by neměly chybět v pěkném novém penále a následně v praktické školní brašně, společně se sáčkem na přezůvky. Nabídka na trhu je opravdu pestrá, školní brašny a pomůcky nabízí i kde jaký trhovec, ale u dětí je nutné dbát na kvalitu, podporu správného úchopu tužky či pera, podporu správného rozložení učebnic a pomůcek v tašce a další faktory. Proto není dobrý nápad šetřit na nesprávných místech, konkrétně na výbavě školáka.

Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školákůDůležitější, než křiklavý obrázek oblíbené postavičky z filmu je správné umístění brašny na zádech, dostatek úložných prostorů, ochranné prvky a podobně. Stejně tak není dobré a zároveň finančně výhodné koupit tužky či pastelky, které se dítěti špatně drží, při ořezávání se lámou a na které musí tlačit, aby bylo vidět, co kreslí.

Jak poznat kvalitní tužku či pastelku?

Kvalitní pastelku poznáte tak, že si vyzkoušíte nejsvětlejší barvu z celé sady. Pokud příliš netlačíte a vidíte barevnou stopu na papíře, držíte v ruce kvalitní pastelku s tuhou, v níž je kvalitní pigment. Pokud se vám ale tužky lámou při ořezávání, je to tím, že tuha není lepena po celé délce a tuha je již pravděpodobně zlámaná uvnitř. Dobrá pastelka či tužka pro děti, které se učí psát, rovněž nemá tuhu po celé délce, pokud je psací potřeba krátká tak, že si ji dítě nemůže opřít o místo mezi palcem a ukazováčkem, už mu ji nedávejte. Vyvarujete se křečím a bolesti rukou u svých ratolestí.

Nábytek přímo pro studenty

Současným hitem v sortimentu dětského nábytku jsou rostoucí stoly a židle. Rostoucí nábytek lze postupně nastavovat, aby vždy odpovídal aktuální výšce dítěte. To je nejen velice praktické, ale i důležité pro správný vývoj dětské páteře. Správná výška psacího stolu a ergonomická židle jsou důležité především ze zdravotních důvodů. Špatné sezení totiž může v budoucnu způsobit zdravotní následky jako bolesti zad a hlavy nebo poruchy soustředění. Příliš vysoký stůl pak vede k nežádoucímu napětí v oblasti ramen a krční páteře.

Zdroj, foto: LEASYN


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků:

Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
Malý rádce pro rodiče budoucích i stávajících školáků
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !