Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem

24. 04. 2015 | Televizní tipy
Název knihy: Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem
Podtitul: Sedm kroků k záchraně vašeho vztahu
Autor: Andrew G. Marshall
Nakladatelství: Noxi
Rok vydání: 2015
Počet stran: 296
Formát: 125x200 mm
Cena: 299 Kč

JAK OŽIVIT UVADAJÍCÍ LÁSKU? Řada párů, které se přišly poradit s odborníkem na partnerské vztahy, terapeutem Andrewem G. Marshallem, považuje tuto otázku za zásadní a obtížně řešitelný problém, jenž charakterizují slovy: „Mám ji rád, ale zamilovaný už nejsem“ či „Mám ho ráda, ale zamilovaná už nejsem“. Proč se milostný vztah časem změní v přátelství, vyprchá z něj vášeň a partneři se cítí zklamaní a frustrovaní? Co dělat, abychom byli do svého partnera stále zamilovaní?

Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsemAutor na základě své dlouholeté praxe a výzkumů vyvinul jedinečný program. Pozoroval, jak spolu páry komunikují, přijímají zodpovědnost, co a jak si vzájemně poskytují a jak spolu vycházejí.

Je přesvědčený o tom, že konec zamilovanosti neznamená konec vztahu. V této knize vám nabízí návod jak si s partnerem lépe porozumět. Předkládá sedm kroků, které vám přinesou klid a jistotu, posílí vzájemné partnerské pouto, pomohou oživit intimní vztah a opět nalézt nejen ztracené kouzlo lásky, ale i své Já.

Ukázka z knihy Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem:


Jak mohou hádky prospět vašemu vztahu?

Do mé ordinace přicházejí klienti s dilematem „mám tě rád, ale…“, avšak nemají vůbec tušení, jak odpovědět na otázku, která nejvíce sžírá jejich partnera: „Proč jsi do mě přestal/a být zamilovaný/á?“ Moje nejčastější diagnóza zní: Tento pár se málo hádá. Před dvaceti lety za mnou chodili partneři, kteří si stěžovali, že se stále jen hádají. Ti dnešní přijdou a řeknou: „Nerozumíme si.“ Skoro to vypadá, jako by normální hádky byly v moderních vztazích tabu.

Žádné spory, žádné rozbroje, žádná hořkost – zní to úžasně. Je však opravdu možné předejít všem konfliktům a žít šťastně až do smrti? Hádky jsou ve skutečném světě důležitou součástí zdravého vztahu; odkrývají důležité problémy a umožňují partnerům odlišovat je od drobných nepříjemností. Pobízejí nás k tomu, abychom se vyjádřili nahlas, odhalují výmluvy a vyvolávají nutkání, že se „něco musí změnit“. I když jsou nám hádky občas nepříjemné, je to prospěšný druh nepříjemnosti.

Proč se tedy tolik bojíme vybuchnout před milovanou osobou?

První důvod pro vyhýbání se konfliktům je ten, že partneři se většinou snaží být si navzájem kromě milenců i nejlepšími přáteli. Když na sebe přátelé křičí, považuje se to za něco špatného – vždyť by se přece měli navzájem podporovat, rozumět si a hlavně se navzájem přijímat takoví, jací jsou. „Můj manžel má strašný zlozvyk – neustále lidem skáče do řeči,“ říká Katie, dvaatřicetiletá odbornice na průzkum trhu. „Jeho svědek si z toho dokonce dělal legraci při projevu na naší svatbě. Snažila jsem se ho na tuhle jeho vlastnost jemně upozornit, ale on stále opakuje, že když jsem si ho brala, tak jsem o jeho chybách věděla. Teď tedy musím zatnout zuby a vydržet to.“

Nejvíce se hádek bojí páry, které mají děti. „Před dětmi ne“ – neustále omílané heslo generace, která si dává až přehnaný pozor, aby náhodou neoslabila sebevědomí svých synů a dcer nebo jim nezpůsobila jiné psychické problémy. Jak děti rostou, chodí spát stále později a z „ne před dětmi“ se stává výmluva před jakoukoliv hádkou. To je škoda, protože když jsou děti svědky konstruktivní hádky, můžou se naučit důležité věci o upřímnosti, kompromisech a usmiřování.

Tuto knihu Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !