Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mami, koupíš mi skateboard?

6. 09. 2018 | Fitness
Škola je tu a s ní přichází i výběr různých mimo školních aktivit. Děti si stejně jako my potřebují pročistit hlavu, odpočinout si od školních povinností a trávit čas podle jejich přání a představ. Ideálně se vydovádět venku v přírodě při nějakém sportu, pokud je to možné. Jednou z oblíbených dětských aktivit v současné době je skateboarding. Není to žádný výstřelek poslední doby, pochází ze 60. let minulého století a vznikl jako zábava pro děti a mladistvé. Někdo přitloukl k dřevěné desce kolečka a mohlo se začít jezdit s větrem o závod!

Skateboarding lze chápat jako rekreační sport nebo dopravní prostředek. Mezi dětmi je velmi populární. Krásně se na něm vyřádí a tráví čas venku na vzduchu. Skate není nebezpečný, pokud se dodržují určitá pravidla.

skateboardDbejte na to, aby děti jezdili v prostorech pro to určených
V každém městě existuje skatepark nebo cyklistická stezka, kde nejezdí auta a vaše dítě je v bezpečí. Také zde potká další děti se stejnými zájmy, které mezi sebou pak sdílí různé zkušenosti a radosti z jízdy.

Bezpečnost
Rozhodně apelujte na to, aby vaše dítě při jízdě nosilo bezpečnostní doplňky. Základem je helma, chránící hlavu při pádu a chrániče na ruce a lokty. Při skejtování by se dítě mělo věnovat a soustředit opravdu jen na jízdu na prkně. Nápady, že ho kamarád či kamarádka potáhne za kolem, jsou velmi nebezpečné a hrozí riziko úrazu obou dětí.

Skatebordingový kroužek
Pokud to vaše dítě myslí se skatem opravdu vážně, je možné vyhledat kroužek skateboardingu nebo lekce pod vedením zkušené osoby.

Co na to trenér?
Osobně si myslím, že momentálně do ČR přichází další vlna popularity tohoto sportu. U dětí je velmi důležitý trénink stability, který se nejlépe posiluje chůzí nebo během, což už dnešní děti moc nedělají. Proto je dobře, že se věnují tomuto sportu. Rodiče by neměli podceňovat ochranu svých dětí a přilba s chrániči by měla být samozřejmost.

Zdroj: Hervis



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles