Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Manželství - ano, nebo ne?

1. 03. 2011 | Vztahy

„Vezmeš si mě?“ znělo v našich hlavách, když jsme byly malé holčičky a snily o pohádkovém princi, který pro nás přijede na koni a my strávíme zbytek života po jeho boku jakožto královny. Později jsme upustily od utopistických představ, ale pořád jsme přemýšlely o tom, jaký asi bude - náš muž, náš den D. Některé z nás se vdaly, některé se otázky sňatku začaly bát.

Pro spoustu lidí v dnešní době je svatba zbytečnost a přežitek z dávných dob. Na to, že se lidé milují a žijí spolu, přece nepotřebují papír. Stejně se svatbou nic nezmění. Opravdu je to tak?

Samozřejmě, i před svatbou spolu dva bydlí a pečují o společnou domácnost, hospodaří s penězi a kolikrát i vychovávají dítě. Manželství ale není jen o takovémto soužití.  Manželství nás nutí k věrnosti a oddanosti. Nutí nás vzájemné konflikty řešit, ne před nimi utíkat.  Nemůžeme se jen bezhlavě pohádat a prásknout dveřmi. Je důležité komunikovat a navrhovat kompromisy. Sžít se s duší manžela a pochopit jeho chování, jeho povahu. Radovat se z jeho ctností a omlouvat chyby. Otevřeně ho milovat a zvykat si na jeho blízkost.

Manželství znamená oporu v těžké chvíli. Za manželem můžeme jít s trápením beze strachu z odmítnutí, musíme se ale připravit i na to, že touto oporou jednou budeme my. Co je ale krásnějšího, než pocit, že jsme pomohli člověku v nesnázích? Jeho radost z vyřešení problému nás potom bude o to víc těšit.

A kdy je vhodný čas na svatbu? Ve dvaceti letech? Třiceti? Po měsíci vztahu? Dvou letech?

Podle mě ve chvíli, kdy zjistíme, že to, co cítíme, není pouhá zamilovanost a oblouznění, ale čistá láska. Ve chvíli, kdy jsme si jistí, že jsme se naučili žít s chybami toho druhého a že nám nevadí. Kdy víme, že každý problém dokážete s tím druhým vyřešit, dostat se přes každou propast.

Moje máma mi řekla, že můj současný partner je sice milý a dokázal by mě zajistit, ale že se mohu během studií ještě hodně změnit a přijít na to, že on není ten pravý. Že bychom se tedy měli brát až po dokončení veškerého vzdělávání. Já s ní nesouhlasím. S partnerem jsme tři roky a za tu dobu  se nám postavilo do cesty hodně problémů, které jsme společně překonali a které nás nakonec posílily. Každé odloučení nás nakonec mnohem blíže spojí. Víme, že už nás neovlivňuje chemie a hormony, ale už jen srdce, které má neměnný názor. Víme, že se milujeme a chceme se vzít. Protože pro nás je manželství pouto, které nám nedovolí být zbabělí a utíkat od krás našeho vztahu.


Autor:Individuum

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Manželství je výhodné už jen proto, že manžel má právo na informace. Představte si nehodu, ležíte v nemocnici a vášemu partnerovi řenou, nejste rodinný příslušník, informace nepodáváme.
Obrázek uživatelky
profil
Napsané jako pohádka.A pohádku si snažímeSmajlík ze života dělat, i když není.
Obrázek uživatelky
profil
To ano, ale kdo dobrovolně žije s tyranem a manipulatorem?
Obrázek uživatelky
profil
Kdy je vhodný čas na svatbu? Nejdříve po roce známosti.
Za manželem můžeme jít beze strachu z odmítnutí? No tak to bych se hádala. Pokud je autoritativní manipulátor, kterému se musí lhát, chceme-li dosáhnout svého nebo dokonce tyran, tak nelze se mu svěřit s ničím. To samé platí o lhostejném člověku, který má rodinu jen aby se neřeklo.
Obrázek uživatelky
profil
myslím že každý má právo se rozhodnout jak chce my například jsme se svým druhem už 15 let máme spolu 4 letou holčičku a nejsme spolu manželé a přitom mi připadá že jsme.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles