Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marie Terezie - Část třetí

1. 01. 2020 | Televizní tipy
Premiéra druhé řady úspěšné výpravné koprodukční minisérie, inspirované strhujícím a vášní protkaným životem významné evropské panovnice, moudré a vzdělané císařovny, jejíž reformy výrazně ovlivnily život našich předků a tedy i náš.

V hlavních rolích filmu Marie Terezie - Část třetí Stefanie Reinsperger jako Marie Terezie a Vojtěch Kotek jako její manžel František Lotrinský.

Ve filmu Marie Terezie - Část třetí dále hrají: Z. Stivínová, J. Dvořák, P. Kříž, T. Pauhofová, Z. Mauréry a další. Scénář L. Kopecká a M. Zlatníková. Kamera T. Juríček. Režie R. Dornhelm (Premiéra)

V prvních dvou dílech minisérie Marie Terezie získala panovnice lásku svého života, manžela Františka Štěpána, i habsburskou říši se všemi jejími problémy a nepřáteli. Naučila se, jak k získání svých cílů využívat politiku a diplomacii. Pochopila, že vítězit ve válce nelze pouze silou a odhodláním, ale je nutno také stavět na pragmatických aliancích, jaké dříve sama vyčítala Marie TerezieEvženovi Savojskému. Marie poznala první zkušenosti rodičovské, včetně těch tragických, a zjistila, že soužití manželské zdaleka není jen o radostech. Druhá řada minisérie navazuje dvěma novými díly, v nichž se Marie Terezie naučí, jak zacházet s nabytou mocí a zároveň velmi bolestivě pocítí dopady svého postavení na svůj osobní život.

Podaří se jí sice zažehnat katastrofu hrozící ze severu od Fridricha, ale vyskytne se nová hrozba v podobě Francouzů a Bavorů, kteří obsadí Prahu a dostanou se až k Linci. Do Vídně se vrací Františkova matka, která se k Marii chová velmi přátelsky a s porozuměním, ale její skutečné úmysly jsou úplně jiné. Chce získat svého syna Františka zpět na svou stranu, i kdyby to mělo znamenat oslabení či porážku Habsburků.

K Mariině znepokojení se zároveň ve Vídni rozmáhá hazard a František se čím dál více věnuje nejen jiným ženám, ale také jakémusi, z Mariina pohledu pochybnému, podnikání. Slíbená pomoc z Uher nepřichází, a tak se zoufalá Marie, přes protesty svých nejbližších, spolehne na pomoc barona Trencka, osoby dosti pochybné existence. Teprve, když se dozví, jak si Trenck opravdu počíná a jak se chová vůči lidem, za jejichž matku se Marie stále považuje, je panovnice nucena uznat svou chybu a zaplatit za ni cenu v podobě vzrůstajícího osamění.

Film Marie Terezie - Část třetí můžete sledovat 1. 1. 2020 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Marie Terezie - Část třetí:

Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
Marie Terezie - Část třetí
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !