Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Marie Terezie - Miluj a panuj

16. 01. 2018 | Knižní tipy
Název: Marie Terezie - Miluj a panuj
Autor:  Mirka Zlatníková
Nakladatelství:  Ikar
Datum vydání: 11 / 2017
Formát:  135 × 207 mm, 254 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 264 stran
Cena: 199 Kč

Kniha mapuje první roky panování Marie Terezie. Ve velmi mladém věku si vyvzdorovala svoji velkou lásku, Františka Štěpána Lotrinského. Na konci života se z ní stala „tchyně Evropy“. Jen jedinému z dvanácti dětí dovolila, aby udělalo to, co ona – vstoupilo do manželství z lásky. Marie Terezie byla jednou z prvních žen v historii, které se dostaly do konfliktu mezi rolí matky, manželky a vládkyně.

A jednou z mnoha, kterým po první lásce vstoupila do vztahu láska druhá, ještě osudovější než ta první. Kolikrát v životě může dát člověk přednost citům před závazkem? Kniha zachycuje její osobní život i spletité politické zákulisí na císařském dvoře. Souběžně s ní vznikl dvoudílný televizní film.

Marie Terezie - Miluj a panujO autorce knihy

Marie Terezie - Miluj a panuj:


Mirka Zlatníková
, vystudovala fakultu žurnalistiky UK v Praze. Založila několik lifestylových časopisů, z nichž nejznámějšími jsou Marianne či Kondice. V současné době působí jako ředitelka redakcí magazínové divize vydavatelství Vltava Labe Media.

Vedle toho je stále úspěšnější scenáristkou. Její televizní prvotinou byl seriál Dokonalý svět (2009). O rok později byl v rámci televizní série Soukromé pasti realizován její scénář Díra v plotě. Pro sérii ČT Nevinné lži napsala část Druhý dech (2012). Je spoluautorkou scénáře seriálu Neviditelní (2014) a filmu Teorie tygra (2016).

V koprodukci pěti veřejnoprávních televizí vznikl podle jejího scénáře dvoudílný televizní film Marie Terezie (2017). Kniha Marie Terezie – Miluj a panuj je její literární prvotinou.


Tuto knihu Marie Terezie - Miluj a panuj koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jistě hezká kniha..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles