Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Markétina cesta za štíhlou postavou

10. 08. 2019 | Vaše příběhy

Mám kamarádku Markétu. Markéta nikdy nebyla žádný drobeček, ale nebyla vyloženě tlustá. Taková plnoštíhlá slečna, která si ráda pojedla. Nikdy jí to ale nevadilo.

Když se Markéta rozvedla a zůstala sama s dospívající dcerou, začala jí její váha vadit.

„Co kdyby sis našla nějakého přítele?“ ptávala jsem se jí.

„No to je právě to! Nikdo nechce tlustou,“ reagovala.

Je pravda, že Markéta přibrala nejdříve na osmdesát, později na devadesát kilo živé váhy. Pořád ale při své výšce trpěla jen mírnou nadváhou. Markétu tento nedostatek trápil jistě víc, než měl.

Navrhla jsem jí, že můžeme spolu jezdit na kole, nebo pravidelně chodit plavat, případně navštěvovat posilovnu. I mně by se totiž hodilo upravit svou váhu. Markéta vše odmítla.

„Víš přece, že sport moc nemusím,“ negovala mé snahy.

Já si od nového měsíce koupila permanentku do posilovny, abych se přinutila víc hýbat, a také jsem začala častěji chodit na bazén. Markéta nikoli. Místo toho přišla s objevem, na který se upnula.

„Dana, kolegyně v práci, byla tlustá. Zašla si k odborníkovi a ten jí doporučil operaci žaludku. Teď je štíhlá a moc jí to sluší,“ oznámila mi.

Ano, o operaci žaludku jsem slyšela. Sama bych ji nikdy nepodstoupila, to raději omezím určitá tučná jídla a začnu se víc hýbat. Operace je jednou operace a skrývá v sobě také určitá nebezpečí. Markéta se mi navíc nezdála tak tlustá, aby danou operaci musela podstoupit.

Markéta mi to také hned potvrdila.

„No, abych měla operaci zdarma, musela bych přibrat minimálně na sto dvacet kilo,“ řekla mi.

„To snad nemyslíš vážně? Přibrat skoro třicet kilo, abys šla pod kudlu?“ ptala jsem se.

Markéta svůj nápad ale vážně myslela. Pro ni bylo jednodušší přibrat třicet kilo, aby měla operaci zdarma, než zhubnout pohybem a správným životním stylem patnáct až dvacet kilo, aby byla opět štíhlá a přitažlivá. Ač jsem jí její nápad vyvracela, Markéta se neustále přejídala. Když jsem k ní chodila na návštěvu, ládovala se zákusky a tučnými jídly. Brzy se její váha vyšplhala do astronomických výšin. Mám za to, že danou minimální sto dvacetikilovou váhu dokonce překročila.

„A víš, že mě to i baví?“ usmívala se Markéta. Zvykla si všude jezdit autobusem a pěšky neudělat ani krok. V práci nestíhala zadané úkoly, potila se a často spala. Stala se z ní líná a nevzhledná korpulentní dáma.

Markéta ale docílila svého. Po několika návštěvách specialisty jí byla operace schválena.

Svou kamarádku jsem viděla zhruba týden po zákroku. Už na první pohled vypadala lépe.

„To hlavní teprve přijde,“ slibovala.

Skutečně. Kapacita jejího žaludku se zmenšila natolik, že Markéta mohla přijímat jen malinké porce. Žaludek, který si na nový režim teprve zvykal, navíc odmítal tučná a těžká jídla. Markéta žila několik měsíců jen na zelenině a ovoci a zhubla neskutečných čtyřicet kilogramů. Její dřívější postava se jí vrátila a úbytek váhy pokračoval. Brzy vážila něco málo přes padesát kilogramů. Musela jsem uznat, že se z Markéty vyklubala kočka. Nového přítele ale stále neměla.

„Mám všechno vytahané. Ruce, nohy, břicho tahám pomalu po zemi,“ svěřila se mi jednou.

A tak se rozhodla pro další plastické operace. Konečně měla po všem a našla si nového přítele. S novým partnerem přišel pocit štěstí a Markétě se vrátila také chuť k jídlu. Opět začala konzumovat čokolády a smažená jídla. Mohla jíst jen malé porce, ovšem proslazená palačinka s kopcem šlehačky, spoustou čokolády a další kalorické bomby udělaly své. Markétina váha začala jít opět nahoru.

„Nechceš na kolo, na bazén?“ ptala jsem se opět své kamarádky. Ta opět odmítla a nepomohlo ani, když jsem ji upozornila, že se nyní za svou postavu už stydět nemusí.

Markéta se nepoučila. Brzy se vyšplhala její váha opět ke sto kilům. Dnes je tlustá, nespokojená a opět osamělá, protože vztah s jejím novým přítelem jí bohužel nevyšel.

Žádná operace jí už nepomůže. Musela by sama chtít a začít jíst zdravě, což zatím odmítá.

To je poučení, že ta nejjednodušší cesta často není nejlepší. Každý by se měl o své tělo starat a operaci volit až ve chvíli, když jiná cesta k nápravě není.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Markétina cesta za štíhlou postavou:

Markétina cesta za štíhlou postavou
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článekSmajlík.Komu není rady, tomu není pomoci
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek. Přibrat, aby člověk mohl pod kudlu...to jen tak někdo neudělá Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles