Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici

23. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Marmelády a želé
Podtitul: Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Autoři: Gerlach Hans, Bingemerová Susanna
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: květen 2011
Počet stran: 168 str.
Cena: 229 Kč


Není nad domácí marmelády! Zavařeniny jsou seřazeny podle hlavní sezony ovoce. Připravujeme je z kvalitních surovin, které sami vybíráme. Na jaře lákají jahody, rebarbora, v létě třešně, meruňky, podzim nás obdaří jablky, hruškami či šípky a v zimě jsou na řadě citrusové plody.


knihaRecepty obsahují tři zásady: kombinace různého ovoce, velké množství ovoce a málo cukru a džemy s velkými kousky ovoce podle francouzské metody přípravy. Mnohé rady a informace zjednoduší přípravu a výsledek bude dokonalý.


Ukázka z knihy:


ŠTĚSTÍ VE SKLENICI – RADOST Z VLASTNÍ VÝROBY

JAHODY
Jahody jsou skuteční poslíčci léta. Předpokladem je, že mají opravdu sladkou chuť a jsou aromatické. Pokud hledáte pravé chuťové zážitky, u jahod platí: ideální doba sklizně, krátký transport, správná odrůda.


Francouzská jahodová zavařenina s celými plody


Ve Francii se džemy připravují trochu tekutější a s většími kousky ovoce, než je zvykem u nás – pokud chcete mít svůj výrobek hustší, stačí vařit o jednu nebo dvě minuty déle. Vícestupňový postup vaření zaručuje, že cukr zcela pronikne do plodů, i když budou kousky poměrně velké. Hotový výrobek je stejně dobrý jako ten s malými kousky, který se vaří krátkou dobu.


NA CCA 1500 ML
1,1 kg malých jahod
800 g cukru
šťáva z 1 citronu (40 ml)
podle obliby: 2 stonky citronové verbeny (nebo máty)
POMOCNÍK: cukroměr nebo zavařovací teploměr


PŘÍPRAVA: 40 minut
ODLEŽENÍ: 2 x 12 hodin
TRVANLIVOST: 12 měsíců


1 Jahody omyjeme a necháme důkladně okapat, pak odstraníme stopky i s kalichem. Větší plody rozpůlíme. Jahody promícháme s cukrem a citronovou šťávou a necháme minimálně 12 hodin odležet.


2 Směs jednou svaříme, přendáme do mísy, zchladíme a znovu necháme 12 hodin odležet.


3 Třetí den vyložíme síto vlhkou utěrkou a položíme na hrnec. Plody opatrně přeléváme do síta, necháme odkapat. Opláchneme citronovou verbenu, otřepeme dosucha, otrháme lístky a nahrubo nasekáme. Jahodový sirup uvedeme do varu a necháme 7-10 minut zlehka vařit, až teplota dosáhne 106º.


Bez teploměru můžete teplotu odhadnout: sirup už nepění a na hladině se vytvoří hedvábný lesk. Stoupající bublinky budou zřetelně větší a podobají se spíš mýdlovým bublinám se silnějšími stěnami. Přidáme částečně kandované bobule, znovu přibližně 5 minut zlehka vaříme, dokud želírovací zkouška (viz strana 11) neukáže, že je džem hotový. Přidáme verbenu a džem postupně plníme do čistých sklenic.


Tuto knihu Marmelády a želé koupíte u všech dobrých knihkupců a na bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici:

Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
Marmelády a želé - Dokonalá chuť a vůně v jediné sklenici
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !