Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Masáže konopným olejem

18. 06. 2008 | Péče o tělo
Therme Laa donesla na trh nový speciální masážní olej z konopí, pocházející 100 % z regiónu Laa.

Tým Therme Laa Hotel & Spa vyvinul absolutně nový masážní olej a úplně nový druh masáže: Therme Laa Senses masáž s konopným olejem. Nová masáž obsahuje prvky klasické masáže v kombinaci s hudbou, shiatsu, ajurvédou a havajskou masáží Lomi Lomi Nui (technika masáže k harmonizaci těla a duše). Vytváří se tak harmonie několika druhů masáže.

Konopný olej

Kromě kvalitních vín je región Laa okolo řeky Thaya známý i pěstováním konopí. V obci Hanfthal se konopí pěstovalo už v době vzniku obce před více než 900 léty.  Zmínky o tom jsou zachovány i v historické listině z roku 1356. V obci Hanfthal se pěstuje legálně druh konopí s nízkým obsahem THC (Tetrahydrocannabinol) – méně než 0,2%, používaný převážně na výrobu olejů nebo textilií. Obsahuje látky zdraví prospěšné, které se v současnosti už jen zřídka využívají. Tento druh konopí nemá žádnou souvislost s rostlinou s vysokým obsahem THC, nelegálně pěstovanou jako droga. Obec Hanfthal se s těmito předsudky vypořádala originálním způsobem: přísně kontrolovaným pěstováním zdraví prospěšného konopí. Od roku 1996 nebyly zaznamenány žádné zvýšené hodnoty THC.        
 

Konopí snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů

masáž konopným olejemDílky vysokému obsahu nenasycených kyselin je konopný olej vhodný na konzumaci. „Na pokrytí denní potřeby nenasycených kyselin stačí 30 gramů konopných semínek nebo 10 gramů konopného oleje”, informovala Mgr. Gerda Dennerová, odbornice na výživu a projektová vedoucí sdružení Zdravý región Laa.  
„Konopí obsahuje omega-3-kyseliny, nacházející se v mořských rybách, přičemž je výbornou alternativou k dováženým potravinám”, dodala Gerda Dennerová.

V kosmetickém průmyslu se konopí využívá díky svým mimořádným vlastnostem. Potraviny s obsahem konopí se doporučují používat  nejenom lidem trpícím alergiemi, ale každému, kdo chce předcházet nemocím cévního systému. Konopný olej neobsahuje lepek a díky vysokému obsahu omega-3-kyselin snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů. Obsahuje i gama-linolové kyseliny a proto se často doporučuje na ošetření nemocí kůže.   

 

Masáž s konopným olejem

Oleje se vyrábějí výlučně biologicky z jedlého konopí a bylinek pěstovaných přímo v regionu.

„Je to komplexní masáž, poskytující výjimečný pocit v celém těle. Každá masáž je procedura, aplikovaná na celé tělo, počínajíc hlavou, zátylkem, procházejíc rameny a nohami a konče chodidly”, vysvětluje Iris Schneider, vedoucí procedur v Therme Laa.

„Celé tělo se dostane opět do formy. Dráždění všech smyslů dotyky přivodí pocit výrazně intenzivnějšího uvolnění než po klasické masáži”, dodává Iris Schneider.   
 
Ze symbiózy mezi hudbou, terapeutem a hostem vzešla absolutně individuální forma masáže, soustředěná na celé tělo, ne jen na jeho jednotlivé časti.

Hluboké uvolnění v době masáže s konopným olejem aktivuje v těle tok energie, čím se uvolňuje napětí a blokády pohybového aparátu.  

Po masáži se dostaví pocit příjemného tepla a vnitřní pohody v celém těle. Člověk vnímá svoje tělo jako obnovené. Způsobuje to látková výměna, podporující regeneraci celého organizmu.



Zdroj: Therme-Laa

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !