Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte doma starý oprýskaný nábytek? Dáme vám pár tipů, jak ho zušlechtit.

21. 06. 2014 | Moderní bydlení
Určitě to znáte - na půdě nebo na chalupě se povaluje pár starých stolů a skříněk. Barva už je značně oprýskaná a tu a tam jsou vidět trhliny. Mohli byste je vyhodit, my ale máme lepší nápad. Zkuste jednoduchou renovaci, která nezatíží ani vaši peněženku, ani nesebere moc času.

Ideální kusy nábytku pro dnešní zušlechťování jsou zdravé a bez napadení různými škůdci. V opačném případě nemá valný smysl nic zachraňovat. Pokud ale máte například stůl, který už svá nejlepší léta zažil, má několikero nátěrů a děr, pak se do toho můžeme společně pustit.

Odstranění původního nátěru

Jako první musíme určený kus nábytku zbavit původní barvy. To se nejlépe udělá pomocí horkovzdušné pistole. Vypadá jako velký fén a manipulaci s ní hravě zvládne i žena. Pomalými tahy přejíždíme těsně nad povrchem a současně speciální škrabkou stíráme nátěr.

Máte doma starý oprýskaný nábytek? Dáme vám pár tipů, jak ho zušlechtit.Broušení

Druhý krok můžeme realizovat za pomoci několika různorodých nástrojů. Co se týče souvislých ploch, doporučila bych kmitnou brusku. Manipulace je velmi jednoduchá a rychlá. Nevýhodou je velká spotřeba smirkových papírů a jejich neustálé opakované upevňování. Dalším způsobem je bruska, či vrtačka s nástavným kotoučem. To je velice rychlé a efektivní, ale je potřeba mít cvik. Jinak lze počítat s nerovným povrchem a mírnými "zuby". Další řešení je největší klasika - smirkový papír připevněný na kvádr dřeva. O této metodě by se dalo říct, že je nejpoctivější, ale také nejpracnější. Je proto lepší realizovat tak pouze koncové úpravy, deatily, hrany.

Nátěr

Zde máte na výběr mnoho nejrůznějších variant, ať mluvíme o škále barev, výrobců, či způsobů. Nejrychlejší a nejlevnější možnost je speciální barevný nátěr určený na dřevo - do interiéru i exteriéru. Dále pak můžete zvolit barvy na bázi syntetických i přírodních olejů nebo speciální vosk, který se roztírá pomocí hadříků.

Konečná úprava

Abyste dosáhli co nejvyšší odolnosti, je dobré zakonzervovat nábytek pomocí povrchového laku.

A máte jako nový starý stůl! Dejte nám vědět, jak se vám to povedlo.


Zdroj, foto: Bydletespokojene.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Máte doma starý oprýskaný nábytek? Dáme vám pár tipů, jak ho zušlechtit.:

Máte doma starý oprýskaný nábytek? Dáme vám pár tipů, jak ho zušlechtit.
Máte doma starý oprýskaný nábytek? Dáme vám pár tipů, jak ho zušlechtit.
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ono stačí niekedy pokukat navody na strankach v poslednej dobe je toho hodne ako sa da nap. stary obraz zmenit na krasny luxusny napr obraz provence je to krásny štýl ja mam jednu stranku co sa sice renovaciou nezaobera ale zato tam čerpam troska inspiracie - beautifulhome, ked si nieco ,,opravim,,/zrenovujem tak mam skvely pocit a učetrene peniazky a tato stránka mi ktomu tiež dopomáha.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles