Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte problémy s domácím rozpočtem? Přečtěte si tipy, jak s penězi vyjít!

20. 10. 2017 | Finance
-Komerční sdělení-

Nakládat s penězi tak, aby vám vždy zbylo na důležité věci, může být pekelně složité. Pokud se potácíte od výplaty k výplatě, musíte navíc čelit neustálému stresu z toho, co byste dělala, kdyby váš rozpočet nabouraly nečekané výdaje. Ale vy to nakonec zvládnete a našetříte si něco „bokem“. Stačí, když se budete řídit následujícími radami.


Mít přehled o penězích je základ


Velikost příjmu nemusí být rozhodující. Do svízelné finanční situace se dostávají i lidé z vyšší příjmové skupiny. Důvodem bývá chaos mezi pravidelnými výdaji a poplatky. Přitom stačí, abyste si udělala přehled – na jednu polovinu listu si sepíšete všechny příjmy a na druhou výdaje, které musíte uhradit, i kdyby „trakaře padaly“. Pravděpodobně vám určitá částka zbude – tu byste si měla rozložit na několik menších (např. po týdnech). Předejdete tak tomu, že celý zbytek utratíte hned po výplatě a nebudete mít z čeho brát.


domácí rozpočet






















S penězi nakládejte promyšleně


Jsou situace, které ovlivníte jen těžko. Může se vám rozbít automobil, pračka apod. Proto není od věci, mít po ruce železnou rezervu. Ideální bude, když si každý měsíc odložíte menší částku stranou. Jakmile se vám do cesty připletou nečekané výdaje, nebudete je muset řešit prostřednictvím nebankovní půjčky.

Šetřete každou korunu


Šetřit každou korunu samozřejmě neznamená, abyste si nechala pro korunu vrtat koleno. Jde o to, že smysl mají i menší částky, byť jde o stovky korun. Pro příklad: odložíte-li si každý měsíc stranou pět set korun, za rok ušetříte 6000 Kč. Díky tomu budete připravená i na poměrně vysoké výdaje.


finance pod kontrolou



Vyhýbejte se zbytečnému utrácení


Když se žena dostane do nákupního centra, zatmí se jí před očima. Mozek přestává uvažovat racionálně a jediné, co ji zajímá, jsou výhodné nákupy, slevy a akční zboží. Máte to podobně? Ale kolik z těch věcí opravdu potřebujete? Dokážete-li se ovládnout, ušetříte. V prvé řadě vždy zaplaťte vše, co musíte, odložte si menší částku jako rezervu, a až poté si udělejte radost něčím pro sebe.

Půjčujte si zodpovědně


Samozřejmě se může stát, že váš rozpočet nabourají nečekané výdaje ještě dříve, než si na ně stačíte ušetřit. Pokud vám nezbude nic jiného než půjčka online, vybírejte opatrně. Zaměřte se na prověřené nebankovní společnosti a vždy si o vybraném poskytovateli zjistěte všechny důležité informace.

Nepůjčí-li vám nikdo z blízkého okolí „bezúročně“, poohlédněte se po finanční injekci u některé z prověřených společností, které nabízí tzv. první půjčku zdarma (například společnost Via SMS, která je i jedním ze zakládajících členů asociace poskytovatelů nebankovních úvěrů – viz APNÚ).


půjčky online























Rychlá SMS půjčka s nulovým úročením a poplatky je určena pro nové klienty a v případě, že splníte všechny stanovené podmínky, vrátíte pouze tolik, kolik si půjčíte.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles