Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte záznam v registru dlužníků? Kvalitní půjčku nejspíše nedostanete

8. 08. 2019 | Finance
-Komerční sdělení-

Dlužíte nějaké instituci finanční prostředky? Pak zcela jistě víte, že realizace dalších půjček nebude zrovna jednoduchá. Ještě několik let zpět půjčovala bez nahlížení do některého z registru dlužníků většina společností. Dnes je tomu jinak. Česká národní banka si takovéto úvěry velmi dobře hlídá. Samozřejmě nechce dopustit, aby si někdo napůjčoval spousty peněz a pak nastal problém s jejich splácením. My se v následujících řádcích zaměříme na půjčky bez registru poněkud podrobněji. Podíváme se samozřejmě i na registry dlužníků a na další aspekty spojené s těmito úvěry.

Registrů je hned několik

 
Setkat se aktuálně lze s několika různými registry dlužníků. Tradičně nejrozšířenější a asi i nejznámější je Solus. Právě v něm se shromažďuje spousta informací týkajících se dlužníků a dluhů jako takových. Na bankovní půjčky se soustředí BRKI, tedy bankovní registr klientských informací. Nebankovním sektorem se zabývá NRKI. Registry dlužníků ale neshromažďují pouze negativní informace o různých osobách, které mají půjčky…

Máte záznam v registru dlužníků? Kvalitní půjčku nejspíše nedostanetePozitivní i negativní registry


Většinou se setkáváme pouze s tím, že registry dlužníků nabízejí poskytovatelům půjček negativní informace o jejich potenciálních klientech. Mnohdy dokážou registry dlužníků žadatelům o půjčku také pomoct! Ptáte se, jakým způsobem? Vcelku jednoduše. Nabízejí totiž také informace pozitivní. Poskytovatelé v nich najdou i takové žadatele, kteří si již několikrát půjčili a byli schopni svým závazkům bez problémů dostát. Pro poskytovatele jsou takovýto lidé mnohem výhodnější než ti, kteří si ještě nikdy nepůjčovali.      

Jak dlouho jsou informace v registrech vedené?

     
Na první pohled by se mohlo zdát, že záznamy jsou v registrech mazány prakticky po tom, co konkrétní člověk dostojí svým závazkům. Není tomu tak. Jména figurují v registrech ještě 4 roky poté. I několik let tedy člověk může narazit na to, že ho i půjčka bez úroků dostane do nepříjemné pozice. V pozitivních registrech mají data mnohem komplexnější charakter.   

Lze se do registrů dlužníků podívat?


Určitě ano, nicméně nepočítejte s tím, že by se bylo možné do některého podívat zcela zdarma. Stát vás to bude písemné podobě 200 korun. Jinak je zapotřebí dát si pozor na registry, které nejsou příliš známé a jejichž charakter je přinejmenším diskutabilní. U takových se nemá smysl pozastavovat.

Půjčky bez registru je lepší nehledat


V každém případě. Půjčka bez registru ihned na ruku určitě existuje, nicméně o její výhodnosti by se dalo značně pochybovat. Při její realizaci se do značné míry vystavuje vysoké míře rizika spojeného s tím, že vás může některá konkrétní nebankovní společnost podvést.  
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka