Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mateřská dovolená

14. 09. 2010 | Vaše příběhy

Už jsem několik týdnů doma z porodnice a pořád nevím, kam dřív skočit a co dříve udělat.. Nevím, jestli mám první pojíst já, nebo dát napít dítěti. Pobíhám stále v pyžamu a všechny věci dělám tak nějak neurčitě, automaticky. Chodím jako živoucí mrtvola, už si ani nepamatuji, jaké to je spát nerušeně alespoň 8 hodin.

Všechen volný čas dávám svému dítěti. Kojím ho, koupu jej, zpívám mu, nikdy jsem nebyla za zpěvačku, dokonce jsem nezpívala ani před zrcadlem či v koupelně, ale teď mi to nějak nepřijde, že můj antitalentový zpěv uslyší manžel nebo sousedé. Hlavně, že se líbí dítěti.

Nikdy jsem se neučila tančit, a přesto s dítětem skotačím a točím se do kolečka. Taky se musím pochlubit , znám snad všechny možné říkadla a básničky. Mí oblíbení hudební interpreti? Budete se možná divit, ale jsou různí, tedy hlavně ti, kteří zpívají pro děti.

Opět jsem se vrátila do krásných dětských let a stavím obrázky z kostek a jako malé dítě si zatleskám, když se mi obrázek podaří, tedy tleskáme oba, já i mé sladké dítko.Taky stavím komín z kostek, skládám puzzlíky, ovládám auto na dálkové ovládání, znám zpaměti Krtečka a jiné kreslené postavičky.

Dokonce jsem si vzpomněla, jak bučí kráva a že koza dělá méééé a prasátko chro chro. Někdy tohle opakuji pořád dokolečka až mám pocit, že bydlím v ZOO a ne u sebe doma. Ale opakování přináší ovoce a vždy mi srdíčko zaplane, když mé dítko pozná zvířátko a přidá k němu určitý zvuk.

A postupem času se zdokonaluji v omalovávání pomocí pastelek a vodovek. Už doma nebučíme, ale říkáme pěkně KRÁVA, tak, aby se mé dítko zdokonalilo v mluvení.

První krůčky svého dítěte obrečím, tak ty už mi chodíš?

Ale stále a pořád jsem dítětem.

Vozíme panenky v kočárku, děláme bábovičky na písku a postupem času se všemu zdokonalujeme.

Jen na pár let se stávám tím, čím jsem si myslela, že se už nestanu. Stávám se znovu dítětem .

Nevadí, že se nevyspím, nevadí, že nebudu mít chvíli oddych, nevadí, že se do práce vrátím jako úplný začátečník, že si na postup a kariéru budu muset počkat. Jsem ráda za to, co jsem. Jsem máma od dětí a jsem jí moc ráda.

A tohle je moje dovolená a i když ze začátku vypadá nejistě a katastroficky, na jejím konci jsou možná i slzičky . Slzičky vědomí, že mé dítě začíná své nové období poznávání a učení.

A i když se vrátím do svého zaměstnání, kousek dítěte ve mně stále zůstává. A i když unavená, tak s radostí předčítám pohádky, kreslím a vymalovávám a stále a pořád se učím trpělivosti.

I taková tedy mateřská dovolená může být.

 

Diesonne - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles