Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Med a hlíva? Životodárné spojení.

6. 12. 2010 | Péče o tělo
MED je považován za jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik. Je znám především svojí schopností ničit bakterie. A ve spojení s beta-glukany získanými z hlívy ústřičné se účinnost medu ještě zvýrazňuje.

Beta-glukany se podílí na ochraně střevní stěny a jsou tak dobrou prevencí proti rakovině tlustého střeva i konečníku. Pomáhají zároveň stabilizovat krevní cukr, zlepšují hojení ran pacientů po operacích a pomáhají zlepšit stav organismu po ozařování nebo chemoterapii. A v současné době jsou testovány při léčbě rakoviny zažívacího traktu, plic i žaludku a při léčbě neurologických nádorů.

MEDMED je skvělým prostředkem na nemoci srdce. Pravidelná snídaně s medem snižuje hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem. Med také ulevuje při zadýchávání a posiluje srdeční tep, vrací cévám a žilám jejich pružnost. Skvělý je také na artritidu, na infekce močového měchýře a na bolesti zubů. MED je tradičně výborný na nachlazení či chronický kašel a dokonale pročistí průdušky. Je úspěšný i při léčbě bolestí žaludku a chrání od vzniku žaludečních vředů. Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi. Skvělý je i na pupínky či kožní infekce, léčí ekzémy i pásový opar. A jen pro zajímavost: lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají je, že kloktají jednu lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou. Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.

MEDDalší silnou zbraní Medu je fakt, že může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků. A pak, ačkoliv je sladký, nemůže ve správných dávkách ublížit ani diabetikům.


Některé z  potravinových doplňků na bázi medu obsahují beta-glukany. Ty už tak významnou účinnost medu ještě zvýrazňují. Jednoduše řečeno, v kombinaci s medem či jinými včelími produkty se beta-glukan do těla dostává nejúčinněji.


Autor: Dr. Pohan




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám skoro každý den na chlebíku s máslem.
Obrázek uživatelky
profil
MED JE JEDNOTKA, LEN HO ZABúDAM JESť
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles