Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medvědí soutěska

18. 06. 2017 | Evropa

Medvědí soutěska v Rakousku Bärenschützklamm 

Medvědí soutěska  se nachází v Rakousku ve spolkové zemi Štýrsko.  Štýrsko je druhou největší spolkovou zemí Rakouska. Velká část jeho území je pokryta nádhernou horskou krajinou, s mnoha údolími a  jezery,  lesy, loukami a pastvinami. Nachází se zde nejmladší rakouský národní park Gesäuse s příkrými skalisky a soutěskou, kterou protéká řeka Enns. Medvědí soutěska se nachází právě zde, přibližně 42 kilometrů severně od města Graz.

Graz neboli Štýrský Hradec

Hlavním městem Štýrska je Graz, který je zároveň druhým největším městem Rakouska. Jeho symbolem je již z dálky viditelná Hodinová věž (Uhrturm). Je umístěna v půvabném parku na Zámeckém vrchu (Schlossberg), kde stojí i místní hrad.

Medvědí soutěskaPřibližně čtyřicet kilometrů severně od Grazu leží  malá vesnička Mixnitz, kde je možné spatřit zdejší přes sto let starou úzkokolejnou železnici. Speciální vlaky  neslouží běžně k osobní přepravě, i když při příležitosti výročí trati měli v minulosti návštěvníci Mixnitz  možnost se na této trase svézt. Dnes lze nahlédnout alespoň do depa. Úzkokolejná železnice však není jediné, čím se může tato lokalita pochlubit. Mixnitz je v první řadě výchozím bodem pro výpravu do Medvědí soutěsky. V roce 1978 byla Medvědí soutěska prohlášena za chráněnou přírodní památku.

Po příjezdu do vesničky  Mixnitz a výstupu na  parkovišti,  odkud začíná naše putování, už na nás začne působit kouzlo přírody. Typické dřevěné stavby v nádherné přírodě. V jedné takové je  také informační centrum. Vstup do soutěsky je asi 2 km od parkoviště do dost náročného kopce. Vstupné do soutěsky je 3,5 eura.

Medvědí soutěska je skalnatá rokle, jejíž drsný půvab umocňuje prudký tok říčky Mixnitz. Stezka je dlouhá asi 1300 m a výstup trvá  2 - 3 hodiny podle zdatnosti a podle toho,  jak si chcete tuto nádheru užít. Trasa vede krásnou skalnatou přírodou a musíte zdolat celkem 49 žebříků a 115 lávek a můstků. Cestou  se můžete kochat několika vodopády a pohledy zpět za sebe, kolik nadšenců jde s vámi. Asi ve třetině cesty si můžete odpočinout u dřevěné chatky – něco jako horská služba, kde si můžete zakoupit nápoje a třeba sběratelé razítek požádat o razítko. Po dalším výstupu na konci této stezky ve výšce 1209 m n. m. je hospůdka   Zum Guten Hirten“ (U dobrého pastýře). Zde je možnost občerstvení, mají velký výběr jídel a hlavně koláčů. Je zde také WC.

Po skvělém odpočinku naše cesta pokračuje ještě dále – pokud jste na této výpravě s cestovkou, pokračujete dále k jezeru Teichalmsee, kde je parkoviště pro autobusy. I zde je možnost občerstvení v hotelu Teichwirt. Pokud jste na Medvědí soutěsce autem, musíte se vrátit do Mixnitzu, ale pozor, soutěska je pouze jednosměrná. V okolí jezera je též možnost navštívit rašeliniště.

Tato návštěva Medvědí soutěsky je náročná, ale úžasná a to dokazují přímo davy lidí, které proudí do soutěsky.                            


Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Medvědí soutěska:

Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
Medvědí soutěska
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
až na to množství lidí pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to zajímavě
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles