Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mějme srdce na dlani

14. 04. 2020 | Vaše příběhy

Nemám moc přátel a známých a myslím, že až skončí toto zlé období, budu jich mít ještě méně. Naopak k nim přibyli během pár dní noví, kterých si vážím. Ono totiž nezáleží na počtu.

 

V této zlé době, kdy se každý z nás bojí o své zdraví a život a především o životy svých blízkých, jsem se rozhodla něčím pomoci. Jsem na nemocenské, do práce nemůžu a moc toho neumím. Ale jsem relativně zdravá, mimo současného akutního problému, s kterým marodím. A také, ač už nepatřím vyloženě mezi mladé, nejsem ještě seniorkou. A tak jsem nabídla svou pomoc s venčením pejsků a nákupem. Nesledovala jsem tím nic jiného, než pouhou pomoc těm, kteří jsou oproti mně v nevýhodě.

 

Jenže brzy po tom, co jsem začala pomáhat, mi kolega z práce přišel říct, že v práci mě všichni pomlouvají.

„Proč?“ nechápala jsem.

„Protože nechodíš do práce, ale chodíš nakupovat starým lidem,“ řekl lakonicky.

„Já ale mám povoleny vycházky, mám dovoleno jít do obchodu i venčit psa,“ oponovala jsem. Zbytečně.

Ti, kteří sice musí do práce, ale po návratu myslí jen na sebe, a byť řada z mých kolegyň nemá děti nebo je má, stejně jako já, dávno dospělé, nepomůže nikomu, ti mě kritizují? Chápala bych to v situaci, kdy celá naše společnost nebyla v nebezpečí. Nyní je ale jiná situace. Bolí mě zub, ale k zubaři nemůžu. Bolí mě záda, ale injekci nedostanu. Ale do obchodu smím a se psem, vyvenčit ho musím.

Ano, tato situace ukázala charakter každého z nás. Někdo nedodržuje nařízení, která nám dala vláda, a stále ještě nechodí s krytými ústy a nosem mezi lidmi. Jemu na druhých nezáleží. A pak tu jsou ti, kteří mají do krve rozpíchané prsty, aby ušili roušky pro druhé. Někteří na nich vydělávají, dávají přemrštěné ceny, druzí je dávají zdarma potřebným, nebo jen za symbolickou cenu. Tato nemoc ukázala mnohé o tom, jací jsme. A ještě asi ukáže.

Jsou kavárny a restaurace, bary a cukrárny, které nabízejí zdarma občerstvení těm, kteří stojí v první linii v boji s nemocí. Jsou taky takoví, kteří toto nabízejí ostatním formou dovozu za symbolické ceny. A pak tu zase jsou ti, kteří nevědí, jak cenu navýšit.

 

Asi si kolega myslel, že se zaleknu pomluv a přestanu pomáhat. Nepřestanu. A že ztratím práci, kde nikdo nechápe, že si lidi aspoň v nouzi mají pomáhat? Mrzí mě to, ale mezi lidmi, kteří jsou sobečtí a nechápou, vůbec nic nechápou, bych už ani pracovat nechtěla.

Až se to vše přežene přes nás a my budeme za tím, snad najdu lepší práci, kde budou lidé se srdcem.

Protože po zdraví je práce, láska a rodina to nejdůležitější, co máme.

 


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mějme srdce na dlani:

Mějme srdce na dlani
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
další pěkný článek. Přeji, abys našla lepší práci!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji, fanypol. Moc mě to baví a zkracuji si tak dlouhou chvíli, když nemůžeme cestovat. Taky Ben už je starý, tak nemůžu s ním chodit už tak náročné trasy.
Obrázek uživatelky
profil
Píšete pěkněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemá důvod lhát. A funguje to tam tak. Ale to je jedno, přesně, jak říkáš, šťastný člověk nepotřebuje ubližovat.
Obrázek uživatelky
profil
A je kolegova informace na sto procent?
Ale možná jenom já jsem typ, který si raději ověřuje takové věci z více stran, protože mám tendenci lidem spíš věřit. A i když se zklamu, tak odpustím, zlí lidé jsou většinou sami hodně nešťastní...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles