Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Meky Žbirka se setkal s královnou Alžbětou II.

25. 10. 2008 | Úspěšní lidé
„Královna Alžběta mě překvapila,“ říká Meky Žbirka po osobním setkání  Britská královna Alžběta II. se svým manželem princem Philipem ve čtvrtek 23. října přicestovala na historicky první návštěvu Slovenska. Její letadlo přistálo zhruba půlhodinu před polednem na bratislavském letišti a už přibližně hodinu nato se v Místodržitelském paláci krátce sešla s několika osobnostmi slovenského sportovního a kulturního života. Nechyběl mezi nimi ani Meky Žbirka. Okamžik, kdy se ocitl před královnou a mohl s ní krátce promluvit, řadí mezi nejsilnější zážitky ve svém životě.

královna Alžběta II.„Čekal jsem, že půjde jen o jedno z mnoha formálních přijetí, které královna během své návštěvy absolvuje. Takže když se zastavila a oslovila mě, byl jsem v šoku. V krátkosti jsem jí vylíčil naši rodinnou historii, jak si moje maminka Angličanka vzala za manžela Slováka a královna poznamenala: „To je dobrá kombinace.“ Nakonec zareagovala slovy: „… And you can sing (vy zpíváte)...“ Takže je jasné, že věděla, kdo jsem, čím se živím. Pro mě dost překvapivá věc,“ neskrývá nadšení z nečekaného rozhovoru Meky.

Před setkáním absolvoval krátkou instruktáž dvorské etikety. „Vůbec si nejsem jistý, jestli jsem nakonec v nervozitě něco nepopletl, ale snad to bylo v pohodě,“ loví Meky v paměti další čerstvé dojmy. Královna Alžběta je podle něj velmi příjemná dáma se smyslem pro humor. „Má opravdu příjemný úsměv a vůbec nebyla strohá nebo odtažitá,“ dodává Žbirka.

Oficiální návštěva britské královny na Slovensku zkončila v pátek 24. října 2008.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !