Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Měl skvěle rozjetou kariéru a teď je z něj již pár let táta v domácnosti

26. 10. 2017 | Úspěšní lidé
-Komerční sdělení-

Chris Saccheri byl součástí zakládajícího týmu společnosti LinkedIn najatého v roce 2002, dokonce dříve než společnost získala svůj věhlas. Chris se v té době vypracoval na pozici ředitele vývoje webových aplikací a řídil tým 30 lidí. V roce 2011, několik měsíců po uvedení společnosti LinkedIn na burzovní trh, však učinil neobvyklé rozhodnutí - ukončil svou skvěle rozjetou kariéru, opustil svou vysokou pozici a stal se tátou v domácnosti. Co ho k tomu vedlo a jak si roli otce v domácnosti užívá? Nejen o tom si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

Co vás přivedlo k založení LinkedIn a co z té doby na samém počátku nejvíce vzpomínáte?
Chris Saccheri: V té době jsem byl bez práce, nicméně jsem byl pořád v kontaktu s Riedem Hoffmanem, což je zakladatel LinkedIn, se kterým jsem již dříve spolupracoval. Ried měl tenkrát několik nápadů na start-upy a jednou se zmínil o myšlence, která se točila kolem umístění vaší pracovní sítě online s cílem najímat lidi a hledat pracovní pozice. Zeptal se mě, zda o to nemám zájem, a já odpověděl, že to zní skvěle. Byl jsem natěšený na práci s bývalým kolegou, a s lidmi, kterým jsem důvěřoval. To že to byla spolupráce skvělá, bylo třešničkou na dortu. Nejvíce si tedy vzpomínám na to nadšení ze startu něčeho nového a z práce s lidmi, se kterými jsem už dříve pracoval. Bylo to vzrušující a zároveň trošku děsivé, přivádět něco tak nového na světlo světa, ale ty dny stály za to.

Chris SacceriProč jste se tedy rozhodl zůstat doma se svými dětmi?
Chris Saccheri: V té době, kdy jsem opouštěl LinkedIn, jsem zde pracoval již 9 let a nutno říct, že můj život se během této doby radikálně změnil. Při mém nástupu jsem byl singl, bydlel s partou spolubydlících a mohl jsem pracovat, kdy bylo potřeba, aniž by to představovalo nějaký problém. Když jsem však firmu opouštěl, byl jsem ženatý a měl dvě děti. Sedával jsem na pracovních schůzkách a dostával jejich fotky, jak si hrají v parku a říkal si „proč tam nejsem s nimi“? To je to místo, kde chci být!

Mohl byste v pár větách shrnout, co vás na tomto způsobu života, jenž jste si vybral, dělá nejšťastnějším?  
Chris Saccheri: Jsou to ty maličkosti. Podnikáme společně i velké věci jako dovolené apod., ale ty věci, které mám já nejradši, jsou ty krátké momenty během dne, které si užívám. Jako doprovázení do školy nebo poslouchání toho, jak natěšení jsou děti na celý den. Houpání houpačky, na které sedí moje dcera, či sledování toho, jak skládá puzzle. Nechci samozřejmě tvrdit, že je všechno vždy zalité sluncem, máme svoje chvíle, tak jako každý jiný, ale v konečném součtu bych čas s nimi za nic nevyměnil, je to fantastické.

Jaké činnosti děláte každý den? Některé ženy se cítí frustrované během mateřství, protože mají pocit, že jsou odtržené od normálního života. Máte podobné pocity nebo si dokážete na každém dni najít něco pozitivního? Pomáhá vám to lépe pochopit starosti a obavy žen?
Chris Saccheri: Každý den děti budím, pomáhám s přípravou svačin, nachystám je do školy, kam je dovedu, a pak se vracím domů, abych se postaral o mou nejmladší dceru. Často trávíme ráno v parku nebo jdeme do knihovny a pak se vracíme domů na oběd. Ona si pak jde zdřímnout a já kupříkladu pracuji na dobrovolnických webových projektech pro lokální neziskovky. Odpoledne vyzvednu děti ze školy, pak si hrajeme, děláme úkoly a následně se vrhnu na vaření večeře. Co se týče pocitu odtržení od běžného života, vždy mám spoustu věcí, které mě zaměstnávají, a snažím se najít něco pozitivního na každém mém dni. Rozhodně dokážu pochopit, proč se někdo rozhodne zůstat doma. Samozřejmě nastávají chvíle, kdy si říkám “ale ne, další prádlo, další nádobí”. Ale je to něco, co jsem si vybral, chtěl jsem zůstat doma a dělat tyhle věci. Vím, že spousta lidí by si to se mnou rádo vyměnilo, takže jsem především vděčný.

Zažil jste nějakou negativní reakci na to, že jste se rozhodl být mužem v domácnosti?
Chris Saccheri: Popravdě ne. Více než cokoliv jiného za mnou přicházejí ostatní otcové a říkají “ kéž bych to mohl udělat jako ty“, dávají najevo spíše závist.
 
Práce v kanceláři, večerní akce a další nás motivují v tom starat se o svůj zevnějšek. Cítíte stále tuto potřebu dbát o sebe?
Chris Saccheri: Ne tolik jako před tím, ale rád si dám každý den sprchu a oholím se pro zvednutí sebevědomí a abych se na sebe mohl v klidu podívat do zrcadla, aniž bych vypadal, jako bych celou noc nezamhouřil oko. Dělám, co můžu, abych to měl pod palcem.
 
Když jste tedy doma, máte na starosti nákupy potravin, oblečení a všechny práce v domácnosti jako uklízení, praní, žehlení atd.?
Chris Saccheri: Se ženou si většinu povinností dělíme. Já se starám o vše, co se týká jídla, obstarávám veškeré nákupy potravin. Také ale vysávám a pomáhám s prádlem a s dalšími věcmi.  Každý děláme něco, a to je podle mě dobré i pro děti, když u domácích prací vidí oba rodiče. Snadněji se potom zapojí. Kdyby byla jedna činnost pouze povinností jednoho rodiče, tak by se pravděpodobně zapojili méně, jelikož by si řekli “to je přeci mámina práce” nebo “to je tátova starost”. Místo toho jsou schopni přidat ruku k dílu, jelikož vidí, že to tak děláme všichni.

Máte nějaké každodenní radosti, na které si uděláte čas i přes veškeré povinnosti? Například půl hodiny na ranní sprchu, hodina s vaši oblíbenou knihou, ranní běh, hladké oholení…
Chris Saccheri: Sprchování a holení. Rád si na ně udělám čas každý den, pokud je to možné. Také se každodenně snažím dostat na čerstvý vzduch - žijeme v nádherné oblasti, co se podnebí týče, kde nikdy není příliš teplo, ani příliš zima, což je moc fajn. Chodím na procházky, abych dosáhl svých 10 000 kroků denně. Dříve jsem běhával, ale teď mi stačí i dobrá procházka k tomu, abych byl šťastný.

Co pro vás představuje značka Braun? Chris Sacceri
Chris Saccheri: Když se řekne Braun, představím si dobře navržený, dobře postavený a výkonný přístroj. Strojky Braun používám již roky a nikdy jsem s nimi neměl jediný problém. Jsou kvalitně a dobře navržené a svou práci odvedou kvalitně a rychle. Občas si dopřeji klasické oholení, ale s dětmi pobíhajícími kolem, tomu není příliš často, takže je skvělé mít po ruce Braun, který práci odvede a odvede ji dobře.

Myslíte, že vám Braun Series 7 usnadní život? Proč byste ho doporučil ostatním mužům?
Chris Saccheri: Usnadňuje mi život, dovoluje mi být v pohybu a přitom vypadat skvěle, odvádí skvělou práci a dopřává mi perfektní oholení. Určitě bych ho doporučil dalším mužům, kteří ráno neví co dřív (hlavně pokud mají děti) a kteří chtějí během chvíle vypadat skvěle. Je perfektní.
 
Jakou radu byste dal těm, kteří vám závidí váš životní styl, ale nemají tu možnost zůstat pár let doma se svými děti a užít si ty chvíle, na kterých opravdu záleží?
Chris Saccheri: Rozumím, že krok, který jsem učinil, je pro mnoho lidí nepředstavitelný. Jsem ale toho názoru, že být tu pro svou rodinu a klást na tento fakt větší důraz má spoustu benefitů. Takže když jste se svými dětmi, snažte se tu pro ně v tu chvíli být a zaměřit se jen na ně. Je to vskutku rozdíl, když svým dětem doopravdy nasloucháte, díváte se jím do očí a vnímáte, co říkají. Když tohle zvládnete, nemusíte nic měnit, už jen toto povede ke zlepšení vztahů uvnitř celé rodiny a vás to učiní mnohem šťastnějším.


Chris s manželkou mají tři děti – dvě ve věku čtyř a šesti let a nedávno se jim narodila ještě nejmladší dcera. Chris chce zůstat doma, dokud nebude nejmladší dcerka chodit do školy.










Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
simkru díky SmajlíkSmajlík ale asi čtyři mi utekly tím,že jsem odběhla.Ale neva dobrý sběr,teď jsem stáhla ještě jednu hromadu Smajlík Jsem ráda,že jsem aspoň stihla takový sběr Smajlík A super že i ostatní sebrali hodně hromádek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
28. 10. 2017 14:50 Sebrán "Zlaťáky" za 5 bodů
28. 10. 2017 14:43 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:39 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:35 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:31 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:26 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:21 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:14 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:10 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:05 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 13:59 Sebrán "Zlaťáky" za 5 bodů
Obrázek uživatelky
profil
Dnes se dařilo:
28. 10. 2017 14:43 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:38 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:34 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:30 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:26 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:21 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:17 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:13 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:09 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:05 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
28. 10. 2017 14:01 Sebrán "Hromada zlaťáků" za 10 bodů
Obrázek uživatelky
profil
ryhle běháš, super Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
přivítalo mně zlato a rozloučily diamanty. Krásné. Děkuji reakci za těchto 40 minut, jsem ráda že konečně bylo o to pro co hlasuji od začátku, snad zase brzy budou. Smajlík

Už se těším na večerní hodinku. Ahojte všichni a gratuluji k lovuSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles