Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Méně je více - Minimalistické rodičovství

1. 03. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Méně je více
Podtitul: Minimalistické rodičovství
Autorky: Christine Kohová, Asha Dornfestová
Nakladatelství: Noxi
Datum vydání: 7.1. 2015
Počet stran: 344
Formát: 125x200 mm
Cena: 359 Kč

Žijeme v době, kdy je výchova dětí založená na principu více:  více odborných rad, více rychlosti, více strachu ze zodpovědnosti a více strachu o bezpečnost, a mnohem více rozhodnutí, které je třeba učinit ohledně výchovy, výživy, ale i zábavy. A jaký je výsledek? Vytížení, zmatení rodiče a děti zahlcené detailním programem a neustálou výchovou.


Dejte šanci minimalistickému rodičovství. Autorky vám ukáží, jak si v rodině stanovit jedinečné hodnoty a priority a jak zjistíte, které činnosti, věci, informace, ale i lidé si zaslouží místo ve vašich životech. Kniha už v úvodu poukazuje na význam minimalistického přístupu ve výchově, který vychází z vlastních zkušeností autorek. A tak vedou rodiče k minimalismu pomocí praktických tipů, jak lépe plánovat, uklízet domácnost, zjednodušit si vaření, ale i jak odpočívat. S pomocí osobních rodičovských zkušeností v knize najdete jedinečný plán, jak žít život jednodušeji!

Méně je více - Minimalistické rodičovstvíO autorkách knihy Méně je více - Minimalistické rodičovství:


CHRISTINE KOHOVÁ je vystudovaná muzikoložka a vědecká pracovnice, ale dala přednost dráze spisovatelky, návrhářky a konzultantky. Založila Boston Mamas, lifestylový portál pro rodiny žijící v Bostonu a okolí. Jako návrhářka stála u zrodu společnosti Posh Peacock, je správkyní sítě ve Women Online, přispívá do časopisů Boston, The Boston Globe, Woman’s Day a Parents. Podle průzkumu agentury Nielsen ji čtenáři označili za jednu z 50 nejschopnějších matek na Twitteru a její blog na rodičovském portálu Babble patří k 50 nejsledovanějším. Žije v Bostonu s manželem a dvěma dcerami.

ASHA DORNFESTOVÁ je zakladatelkou blogu Parent Hacks, věnovaného poskytování  „do očí bijících“ chytrých rad a tipů. Informace z Parent Hacks přebíraly Wall Street Journal, Real Simple, Family Circle a Parents a blog získal nejvyšší ocenění rodičovského portálu Babble v žebříčku 100 nejlepších maminkovských blogů jako „nejužitečnější“ ve třech ze čtyř vyhlášených soutěžních ročníků. Asha žije se svým manželem a dvěma dětmi v oregonském Portlandu.

Ukázka z knihy Méně je více - Minimalistické rodičovství:


Moderní rodičovské snahy všechno zvládnout vykazují sklony k samotářskému výkonu. Mnozí z nás na sebe kladou příliš velké nároky, snaží se hrát sólo a kdyby požádali o pomoc, propadli by pocitu, že zklamou sebe i ostatní. Ve skutečnosti žádost o pomoc svědčí o síle – je to dar pro vás i vaše blízké, zvlášť když se tak můžete vyhnout tomu, aby se z vás stal trpící mučedník (Christine bývala předsedkyní Klubu trpících mučedníků). Domácí práce jsou mnohem snesitelnější, když je dělá celá rodina společně. Obrátíte-li se s žádostí o pomoc na ostatní rodiče, můžete si vytvořit i nečekané přátelské vztahy (a odstranit vzájemnou bariéru).

Vztah s partnerem

Pokud vychováváte děti ve dvou, dobré využití času se odráží od vašeho partnerského vztahu. Společná organizace času je tanec na tenkém ledě, ale je to nejdůležitější krok k udržení fungující domácnosti a intimního partnerství rodičů. Zde předkládáme několik taktik, jež vám pomohou navzájem se podporovat, když oba spravujete rodinný „balík“ času.

Pracujte spolu

Příliš jasně vymezené rozdělení prací mezi vámi a partnerem může vést k tomu, že se budete pohybovat v oddělených světech, budete sice existovat vedle sebe, ale zřídkakdy se potkáte. I ty nejpřizpůsobivější páry se mohou dostat do vyjetých kolejí, protože v konfliktních okamžicích se člověk ze zvyku nebo z pohodlnosti snaží opřít o to, co fungovalo v minulosti.


Tuto knihu Méně je více - Minimalistické rodičovství koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !