Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Menorca, 5 nejhezčích pláží nejkouzelnějšího ostrova Španělska

5. 04. 2018 | Evropa
Nejmenší a zároveň nejromantičtější ostrov španělských Baleárů ostrov Menorca leží je 40 km severovýchodně od Mallorky. Menorca, ostrov o rozloze pouhých 668 km2 s obyvatelstvem něco přes 80 tisíc, oplývá množstvím turistických lákadel. Jedním z nich je blankytné moře, čisťounké a nádherné písčité pláže kolem celého ostrova.

Na severu se nacházejí pláže s hrubším pískem olemované skálami. Na jihu jsou zase vápencové skály s roklemi a písčité pláže s jemným bílým pískem. Ubytujte se v letoviscích poblíž Ciutadella de Menorca, třeba v Cala Blanca nebo Cala El Blanes, půjčte si auto a vydejte objevovat nedotčené pláže. Máme pro vás tip na 5 nejhezčích.

1.    Cala Macarella, hluboko v zálivu obklíčená skálami

Nejdříve jsme se vydali na jih. První pláž, kterou jsme navštívili, se jmenuje Cala Macarella a nachází se v západní části jižního pobřeží jen asi 14 km od  Ciutadella de Menorca. Cala Macarella nádherná pláž s bílým pískem bez zástavby v okolí, se skrývá mezi strmými vápencovými skálami porostlými piniovými háji. Moře je tu průzračné a velmi klidné, protože se pláž skrývá v hluboké a uzavřené zátoce. Po pláži se dá dojít ke skalám a nahoru po nich. Vede tam cestička, kterou se asi po 400 metrech dostanete snad na ještě hezčí pláž Cala Macarelleta. Je menší, uzavřenější a je tu ještě méně lidí. Ze skal je nádherný výhled ať už na jednu či druhou pláž.   

Menorca, 5 nejhezčích pláží nejkouzelnějšího ostrova Španělska

2.    Pláž Cala Galdana, ruch i klid

O něco dál po jižním pobřeží směrem na východ se nachází letovisko či spíše vesnička Cala Galdana. Stejnojmenná pláž je snad nejznámější pláží na ostrově Menorca. Nachází se zde několik do okolní přírody zasazených hotelů a rezortů, které tím neubírají pláži na její kráse. U pláže ústí dvě říčky, v jejichž okolí žijí různí živočichové, jako např. sokol stěhovavý, různé druhy malých obojživelníků, netopýři i rejsci.  Pozvolně se svažující pláž je též ukrytá v hluboké klidné zátoce s modrým mořem. Z okolních útesů je na zátoku s pláží úchvatný výhled.

Když už jste tady, rozhodně stojí za to navštívit další dvě pláže Cala Mitjana a Cala Mitjaneta. Jsou to malé plážičky bez okolní zástavby schované v zátoce široké pouhých 192 metrů, ohraničené nízkými skálami s piniovým porostem. Jak jinak, i tady je písek bílý a moře blankytně modré.

3.    Pláž Son Bou vyzývá k dlouhým procházkám

Téměř uprostřed jižního pobřeží se nachází nejdelší pláž ostrova Menorca Son Bou. Tato pláž lemovaná písečnými dunami měří 2,4 km a pro milovníky procházek či běhu po pláži je přímo stvořená. Bílá písčitá pláž s pozvolným vstupem omývaná tyrkysovým nádherně čistým mořem se těší velké oblibě u místních i návštěvníků ostrova a zejména rodin s dětmi, která tu najdou různé druhy plážové zábavy.

4.    Pláž Cala Pregonda skoro jako mořská laguna

Po pár dnech strávených na jižním pobřeží jsme se rozhodli vydat na sever. Pobřeží je mnohem méně přístupné, s vysokými a nepřístupnými útesy nad mořem. Naše první zastávka byla na pláži Cala Pregonda asi nejklidnější pláži na divokém severním pobřeží. Díky dvěma ostrůvkům a skálám vystupujícím z moře v nevelké vzdálenosti od břehu, působí tato pláž téměř jako uzavřená laguna. Ostrovy tvoří výjimečnou mořskou scenérii, která není nikde jinde na ostrově k vidění.

5.    Son Saura del Nord nebo Son Parc, nádherné duny s porostem

Jestli nějaké pláže milujeme, tak jsou to ty s písečnými dunami. A právě taková je pláž Son Saura del Nord u letoviska Son Parc. Pláž je relativně dlouhá a široká, celá lemovaná romantickým dunovým systémem s keřovitým i stromovitým porostem. Je vystavena mírnému větru ze severu, což vytváří menší vlny vhodné na surfování.

Vydejte se sami po pěkně upravených cestách ostrova a nebojte se odbočit z hlavní cesty podle směrovky na jakoukoli jinou pláž. Třeba se vám podaří objevit jen to vaše nejkrásnější a nejromantičtější koupání na Menorce.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkPerfektná dovolenkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hned bych letělaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě hezké pláže i dovolenáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles