Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL 2017

8. 06. 2017 | Kultura
MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL (MPPFF) je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením, který pořádá a organizuje HENDAVER, z. s.

Jeho patronkou je již osmým rokem Tereza Voříšková.

Zahájení tohoto jedinečného a jediného festivalu na světě proběhne ve čtvrtek 8. června 2017 v La Fabrice od 18.00 hodin koncertním happeningem za účasti kapel Děda Mládek Illegal Band, TH!S, Tam Tam Batuchada a dalších, včetně projekce dokumentárních filmů.
Další dva dny bude program pokračovat v Divadle Palace páteční projekcí filmů (9. 6.) a sobotním galavečerem spojeným s udílením cen (10. 6.).

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL 2017V porotě zasedají významné osobnosti, v letošním roce účast zatím potvrdili: Tereza Voříšková, Eva Holubová, Michal Suchánek, Tomáš Sedláček, Táňa Fišerová, Jan Rejžek, Patrik Nacher, Milan Tesař, Gabriela Zdražilová, Petra Ondrušová.

Vítězové jednotlivých kategorií letošního ročníku budou přebírat ocenění z rukou Terezy Voříškové, Evy Holubové a dalších porotců; galavečerem provede Vojtěch Kotek, který je s festivalem už také řadu let spojován a je autorem jeho několika posledních videospotů.

Tereza Voříšková ke spolupráci s MPPFF říká: „Myslím, že letos to bude můj osmý ročník. Poslední dva roky je to však moje druhá práce na plný úvazek. Vyloženě si užívám ale produkční práci, shánění peněz, zařizování festivalu jako takového, komunikaci s klienty, vymýšlení konceptu s celým týmem, a pak samozřejmě festival. To je prostě oslava života. Radost v krystalické podobě.“ K natáčení spotu dodává: „Spot jsem pro Mental Power natáčela teprve třetím rokem, ale teprve druhým rokem po poradě s týmem vím, že si to tu nesmím dělat tajně pro sebe, ale že se za celou věc musím postavit i veřejně. A užívám si to maximálně, s Vojtou jsme se shodli, že jsou profesionálnější než většina „opravdových“ herců. Sedí, mlčí, dokonale hrajou a maximálně vás pomazlí.“


Terezu doplňují prezidenti festivalu - Patrik Henel: „Lidé s postižením mají život jako my, se vším všudy.. jen potřebují při jeho realizaci pomoc, ale zas to pak neuvěřitelně vrací a dávají tomu všemu smysl.“ A David Sychra: „Nejvíc si užívám pohled na všechny ty zúčastněné lidi a jejich naplnění. Naopak nejnáročnější je pro mě vidět nezájem o problémy „těch druhých“, kterými se ovšem může stát každý z nás…“

POSLÁNÍ FESTIVALU

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL

Hlavní myšlenkou festivalu je vytvořit podmínky pro uměleckou seberealizaci lidí s postižením a podílet se tak na jejich duševním rozvoji. Festival maže hranice, které by jinak stály handicapovaným v cestě do světa aktivní umělecké činnosti. Vymezuje zcela ojedinělý nový prostor pro vlastní vyjádření. Přivádí postižené (ne)herce před filmovou kameru, na stříbrné plátno a odtud na červený koberec. Slavnostní chvíle poté vrcholí nominacemi, předáním cen za prromítané filmy a autogramiádou. Festival tím dosahuje společenské integrace postižených a to způsobem, který nemá ve světě obdoby.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda