Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mentolková příhoda

21. 12. 2014 | Vaše příběhy

Ta paní přišla jako běžná zákaznice. Zaujal ji nápis na výloze, akce na koláče. Koupila dva a postávala u pokladny. Evidentně se jí domů nechtělo. Mám ve zvyku plně se zákazníkům věnovat. A tak jsem si povzdechla, že zase prší. Paní přikývla a rozmluva se hnula kupředu. Začala mi vyprávět, jak předchozí den zmokla a jak druhý den musí opět k lékaři.

„Tak se nezapomeňte pořádně přiobléct, je i chladněji,“ usmála jsem se chápavě.

Pak jsme si vyprávěly o jejím i o mém životě. Ani nevím, jak jsme od rohlíků, vánoček a koláčů přešly na mého pejska, kterého mám už devět let.

„Jé, já jsem taky měla psa, dobrmana. Mám po něm několik medailí. Ale už nežije,“ ožila paní.

„A neuvažovala jste o novém?“ ptala jsem se zúčastněně. Vždyť i můj Ben je můj už druhý pejsek.

„Ne, jsem už stará. A co zemřel manžel, tak jsem na vše sama. Ale mám pejsky ráda,“ usmívala se smutně paní. Tak jsem jí ukázala Benovu fotografii.

mentolková příhodaDruhý den se stavila znovu. „Víte, já nejdu pro pečivo, ale jela jsem od lékaře kolem, musela jsem vystoupit z autobusu. Moc dobře se mi s vámi povídá,“ zářila paní. „Nate, tady máte mentolky, mám je z Itálie od dcery,“ podávala mi několik bonbónů.

„Ty si vemte, přece vám je nesním?“ řekla jsem.

„Ne, ochladilo se, musíte být zdravá. Co bychom si bez tak hodné prodavačky počali. A hned si jeden vemte,“ strkala mi bonbón do ruky. Cítila jsem povinnost jí udělat radost. Rozbalila jsem poslušně bonbón a vychvalovala ho, jako bych nikdy nic lepšího nejedla. Paní se šťastně usmívala. V pekařství strávila snad hodinu a odcházela jistě s dobrým pocitem a úsměvem na rtech.

Od této chvíle chodí paní pravidelně, co dva dny. A vždy mi nosí nové a nové mentolové bonbóny.

Když mě navštívil jednou taťka s Beníkem, který poslušně stál v chodbě, věděl, že do pekařství nesmí, přišla taky. Podívala se na mého taťku a začala vískat, jak má krásného pejska.

„Dobrý den, to je ten můj Beníček,“ řekla jsem. Paní podrbala Bena za uchem.

„Tak to je Beník, je opravdu moc krásný. Vidím, jak vás má rád. Jste moc hodný člověk.“ Paní mě pohladila po ruce a mně bylo krásně.

„Jé, a přinesla jsem vám zase mentolky!“ hrábla do kabelky a na stůl položila několik bonbonů. Děkovala jsem, jako vždy, a neodmítala. Já bych tu starou paní urazila, odmítnout její dar. Pak se podívala na mého taťku, vzala jeden bonbón, podala mu ho a řekla: „A vy si vemte taky, ať jste zdravý!“ Kupodivu ani můj taťka neprotestoval. Rozbalil bonbón, strčil do pusy, přestože vím, že by si ho jinak nevzal.

„To mám hodné zákazníky, že?“ řekla jsem taťkovi. Ten jen přikývl. Věděl, že jsem v práci ve svém živlu. A tak to má být…


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mentolková příhoda:

Mentolková příhoda
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ráda čtu tyhle příhodySmajlík
Obrázek uživatelky
profil

hezký další příběh - moc ráda je čtu Smajlík

Ten vztah se zákazníky je velmi důležitý, kolik příjemných chvil s nimi můžeš strávit a navzájem si předáte trochu radost - tak to má býtSmajlík SmajlíkSmajlík

A ne kyselé ksichty a to protivné slovo "NEMÁME" - jak se často stávalo i snad ještě stává.

Přeji ještě mnoho hezkých zážitků, příjemné prožití svátků vánočních a zdraví, štěstí a spokojenost v r. 2015SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
som rada, že si s predávaním neskončila Smajlík.
Už teraz sa teším na nové a nové príbehy z tvojho obchodu Smajlík.
Prajem ti, aby sa ti v práci dlho páčilo a aby si na novom mieste bola veľmi spokojná Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkná mentolková příhodaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles