Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Město Aš

11. 06. 2018 | Vaše tipy

Město Aš jsme s manželem navštívili při našem pobytu ve Františkových Lázních. Město je od lázní vzdálené jen pár kilometrů. Protože jsme ve městě byli poprvé, zašli jsme nejprve do informačního centra u hlavní silnice. Paní nám poradila, co je ve městě zajímavé si prohlédnout a dala mapku, abychom se lépe orientovali.

Naše první kroky vedly ke kamennému baroknímu mostu, kam jsme přišli po žluté turistické značce, dál jsme zašli k vyhořenému kostelu Nejsvětější Trojice, kde jsou nyní jen základy a pomník dr. Martina Luthera, jediný u nás. Vše je umístěno v parčíku kousíček za radnicí města.

Sešli jsme k moc hezky opravené radnici a byli jsme zpět na náměstí s Goethovým památníkem, umístěným v kašně, což bylo zajímavé. Goethovo náměstí je v dnešní době moc hezky upraveno, osázeno keříky a květinami. Podle instrukcí jsme se vydali po schodech ke kostelu sv. Mikuláše.    V jeho blízkosti je hezký Zámeček Aš - dnešní muzeum, které stojí za prohlídku.

Město AšPo prohlídce jsme kolem kostela po modré turistické značce šli městem a potom lesíkem k rozhledně Háj u Aše. Je to pěkná, kamenná rozhledna, která se počítá mezi Bismarckovy rozhledny, kterých je po světě více než 170 a tahle na Háji byla slavnostně otevřena v roce 1904. Je vysoká 34 metrů, na vyhlídku vede 122 schodů a z rozhledny je vyhlídka na město Aš, Slavkovský a Český les či Krušné hory. Je to nejzápadnější rozhledna postavená na našem území. Zpáteční cestu jsme volili kolem sportovního areálu, ke kterému se dostanete pohodlně autem, pokud  nechcete jít dva kilometry procházkou do kopce, je to k rozhledně z parkoviště jen kousíček... Rozhledna je vycházkovým místem obyvatel města Aše. Myslím si, že jestli se v Aši někdy zastavíte, tak je to pěkná procházka a doporučuji ji i vám... Jsem ráda, že jsme toto město v západním koutě či výběžku naší moc hezké republiky navštívili.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Město Aš:

Město Aš
Město Aš
Město Aš
Město Aš
Město Aš
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé čtení...v Aši byl na vojně můj bratr - kdysi dávno...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
.............klidné městečko, okolí krásný les a dost hub.
Býval tam veliký závod TOSTA a Ohara./výroba kvalitního textilu/
Take, kdo navštíví Aš , na hřbitově je pochován Petr Sepéši.
Obrázek uživatelky
profil
Nám se nejvíce líbila rozhledna Háj, město zas až tak moc ne, ale všude se najde něco plusového a něco mínusového...
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok Smajlík.
V Aši som nikdy nebola, tak som sa rada dozvedela o niekoľkých zaujímavostiach tohto, od nás veľmi vzdialeného, mesta.
Myslím, že v každom meste Česka aj Slovenska sa nájde niečo, čo stojí za to vidieť.
Obrázek uživatelky
profil
Turista by možná o Aši a podobných městečkách řekl: nic tam není. Ale všude je vždycky něco hezkého. Člověk, který má své město rád, ví o pěkných zákoutích v něm a poradí. Tak by měla fungovat i infocentra.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles