Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mezi nebem a zemí

16. 08. 2014 | Vaše příběhy

Přiznám se, že pocházím z věřící rodiny, a i když nenavštěvuji pravidelně nedělní mše, tak věřím. Zkrátka věřím tomu, že nad námi někdo je, kdo na nás dohlíží a snaží se nám ukázat cestu. Ale když se někdy nakupí spousta starostí a problémů, tak mě přepadne myšlenka, proč mi ten nahoře nepomůže a tu cestu neukáže.

A čím jsem starší, tak chápu, že i to zlé, co se nám přihodí, nás má posílit a my si máme z toho všeho vzít to dobré, poučit se a jít dál. Já s mou rodinou teď prožíváme hodně těžké období, kupí se nám problémy, někdy mám pocit, že ležím na zemi, na mně velice těžký balvan a já už nemůžu dýchat a ten balvan je stále těžší a těžší. A tak abych se alespoň trošku odreagovala a mohla se nadechnout, tak občas potřebuju někam alespoň na chvíli odjet a srovnat si myšlenky. Před několika lety jsem se v jedné diskuzi na internetu seznámila s fajn ženskýma a se třemi z nich se 1 - 2x ročně setkáváme i osobně, většinou v Brně, protože jsme z různých míst naší krásné země a Brno nám přišlo jako ideál.

mezi nebem a zemíMusím se přiznat, že s jednou z nich máme k sobě blíž než s ostatními, ona zná naše problémy a vždy se mě snaží podpořit alespoň psychicky. Zrovna včera jsme měly další sraz, a abychom si my dvě mohly v klidu poklábosit, než dorazí ostatní, tak jsme se sešly v Brně o 3 hodiny dříve. Jelikož byl moc krásný den, tak jsme se procházely po krásném Brně a najednou jsme se ocitly u katedrály sv. Petra a Pavla. Jakási síla nás táhla dovnitř, tak jsme vešly a já v tu chvíli pocítila takový vnitřní klid. Usedly jsme do jedné z lavic a v klidu rozjímaly.

Najednou má kamarádka Milada začala polohlasně odříkávat vlastními slovy modlitbu, ve které prosila o pomoc pro mou rodinu v našich problémech. Ta slova byla tak krásná a měla takovou sílu, že se mi při jejich dokončení objevily v očích slzy a já pocítila úlevu a takový zvláštní vnitřní klid. Pak jsme ještě chvilku seděly jen tak, beze slov a po pár minutách jsme odešly. Poté proběhlo nádherné odpoledne s ostatními kamarádkami a já spokojeně odjela večer vlakem domů.

Teď si asi spousta z vás řekne, proč nám to povídá, co nám tím chtěla říct? No teprve k tomu dojdu.

Doma jsem se uvítala s mužem a dětmi a šli jsme spát, na návštěvu kostela jsem už téměř zapomněla. Ráno po snídani jsem si už ze zvyku zapnula počítač a kontrolovala jsem si e-maily. Hned ten první byl od mé kamarádky Milady, se kterou jsme navštívily předchozího dne kostel a v něm stálo: „Podívej, co mi dnes brzy ráno přišlo na e-mail, hned jsem si vzpomněla na včerejšek“.

Tak jsem se podívala kousek níže a tam bylo napsáno: „Slyšel jsem tvou modlitbu“. 

Řeknete si asi „náhoda“. Ale já na náhody nevěřím, vše co se děje, se děje z nějakého důvodu a já věřím, že modlitby mé kamarádky byly vyslyšeny a nám se naše problémy časem určitě vyřeší. Na závěr vám všem chci říct, že jsem tento můj zážitek nepsala proto, že vás chci přesvědčit o něčem mezi nebem a zemí, to opravdu nechám na posouzení každé z vás, ale spíše proto, aby každý, kdo má jakýkoliv problém věřit a je jedno v co nebo koho, ale důležité je věřit a uvidíte, že se vše v dobré obrátí a problémy se vyřeší.


Keysiana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsané a souhlasím,že je něco mezi nebem a zemíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já věřím na osud, že máme vše někde předepsánoSmajlíka kdybychom se rozkrájeli,tak to stejně bude tak a ne jinak..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kdysi jsem si pokládala stejné otázky jako vy a říkala si proč je na světě tolik hrůzy, bolesti, nespravedlnosti a tak dále a jestli je nějaká "vyšší moc" nad námi jak tohle může dopustit. Měla jsem malé děti a nějak jsem pro ně neviděla moc veselou budoucnost. A tak jsem se snažila najít smysl v tom všem... Je to už víc než 20 let, pořád jsem na lecos odpověď nenašla, ale na něco přece jen ano - pochopila jsem, že za vším co se děje a co nás potkává jsme zase jen my, že dostáváme jen to co dáme, že vše co vytvoříme se nám vrací, ať to dobré nebo špatné. Je to tak jednoduché jenom to pochopit a uvědomit si, že nic se neztratí, že nemohu ublížit aniž bych dřív nebo později na vlastní kůži neokusil co jsem vlastně udělal, jak moje jednání zasáhlo druhé. Za žádné hrůzy nemůže Bůh, ale my, každý jeden z nás přispíváme k podobě světa, k tomu jaký bude a jak se nám tu bude žít, nejsme tu totiž poprvé a zdaleka ne naposledy.
Ale ne každý je zatím ochoten být zodpovědný sám za sebe, někdo na hlubší úvahy a přemýšlení ještě nedozrál a někdo zatím raději hledá výmluvy, ale jednou každý pocítí potřebu začít hhledat o čem že to ten život vlastně je a jaké je naše místečko v tom všem dění .Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Paní martaB výstižně popsala i mé myšlenky a názory.Ty hrůzy bezpráví by opravdu, kdyby existovala nějaká vyšší spravedlnost, nemohly být.
Jednou mi jedna silně věřící paní na mou otázku odpověděla,že Bůh mě má rád a že trpím za mé blízké,kteří udělali něco zlého.Mám to brát jako poctu.Nebudu ten rozhovor dále probírat.Protože na tuto paní,ve vší úctě k ní,postě nemám.
Obrázek uživatelky
profil

velmi zajímavé Smajlík
Někdy se mi taky zdá, že naše osudy jsou "někým nebo něčím" řízeny - ovšem v reálu co si nevyřeším a nezařídím sama, to nemám.
A pak zase často - při úvaze o dnešním světě, plném nástrah, zloby, válek a zabíjení - si dovolím pochybovat. KDO by totiž tyhle hrůzy dopustil ??? a nepotrestal zlo a neodměnil dobro ? to je totiž možné pouze v pohádkách s dobrým koncemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles