Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mezinárodní festival her - Deskohraní 2010

25. 09. 2010 | Kultura
10. ročník Mezinárodního festivalu her se koná v Praze na Malé Straně v budově České obce Sokolské v Tyršově domě v Újezdě č. 40, Praha 1 od 8. - 17. 10. 2010 denně od 9.00 - 22.00 hodin. Akce festivalu je určena všem hravým lidem z celého světa, malým i velkým, expertům i amatérům. Bude připraven program pro děti a veřejnost, mistrovské turnaje i soutěže pro začátečníky.

V Ludotéce si můžete vyzkoušet a naučit se více než 321 druhů deskových her, vše pod vedením odborných lektorů. Mnoho soutěží od začátečnických až po špičkové turnaje s mezinárodní účastí. Na letošním 10. ročníku budou vyzkoušené hry z minulých let, z loňských novinek budou zachovány volitelné turnaje, které se osvědčily. 

Historie Deskohraní

V Praze se koná festival her každoročně od roku 2001. Tento první Pražský ročník byl zároveň oficiálním 5. ročníkem celosvětové Mind Sports Olympiad. Na olympijských hrách si lidé měří tělesné schopnosti, tak proč neuspořádat olympiádu na porovnání duševních schopností v hrách? Myšlenka takové olympiády byla poprvé realizována v roce 1997 v Londýně pod názvem Mind Sports Olympiad (Olympiáda duševních sportů) a získala si pověst největšího setkání hráčů deskových her na světě. 

Deskohraní se koná ve všední dny zdarma, o víkendech za 50 Kč na den. Deskové hry boří bariéry, zjistíte, jak se inteligentně bavit a vůbec nezáleží na tom, jakého jste věku, náboženství, rasy, či fyzické kondice, záleží pouze na tom, jak vám to myslí.

Klub deskových her Paluba

Organizátorem her je Klub deskových her Paluba, spolu se svou zastřešující organizací sdružení Duha pro volný čas dětí a mládeže. Jde o otevřený klub, kde si každý člověk může zahrát libovolnou deskovou hru od Abalone přes Bang, Carcassonne, Dámu, Člověče, nezlob se!, Scrabble nebo Osadníky až po Yinch či Zatre nebo Zertz. Můžete si zahrát přes 300 druhů her, takže si vybere každý a může se naučit kteroukoliv z nich. 
Na Palubu může přijít každý, kdykoliv je otevřeno. Můžete chodit pravidelně i občas, sami či s přáteli, soupeřit v turnajích nebo si zahrát pro radost. Věk, pohlaví, náboženství ani rasa nehrají roli, závazné je jediné - hrát fair play.

Otevřeno:
Pondělí - 16.00 - 22.00 volné hraní
Úterý - 17.00 - 21.00 kluby - Vrhcáby, Oware, Zatre, Mahjong
Středa 16.00 - 22.00 volné hraní
Čtvrtek 17.00 - 21.00 kluby - Scrabble, Go, Šógi a Othello

Přijďte si zahrát deskové hry, jen tak si zahrát sami, s přáteli nebo s rodinou. Známé i neznámé,  moderní i prastaré hry hlavně pro radost ale i v soutěžích. Můžete i využít festivalové slevy na nákup her. Občerstvení bude zajištěno. 


Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík vyborný napad
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles