Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Michaela Ochotská a vánoční svátky

22. 12. 2010 | Úspěšní lidé

Odmalička se na každé Vánoce moc těším. Rodiče vždycky dělali všechno pro to, aby duch Vánoc prostoupil celý náš dům. Od výzdoby přes pečení cukroví až k dodržování vánočních zvyků. To ve mě zanechalo krásné vzpomínky. Až jednou budu mít svoje děti, tak jim tohle všechno předám. Teď už jsem dospělá a mám spoustu práce, která je často velmi stresující, ale čas na přípravu vánočních svátků si vždycky udělám a pak si je opravdu užívám.

 

Dodržujete nějaké vánoční zvyky?

Dodržujeme spoustu zvyků. Krájíme jablíčka, pouštíme svíčky ve skořápkách a podobně, ale jeden zvyk dodržujeme opravdu poctivě a to, že nevstáváme od štědrovečerní večeře, bychom se u ní zase příští rok všichni ve zdraví sešli. I kdyby na stole něco chybělo, raději to oželíme, aby opravdu nikdo od stolu nevstal. Ale my s maminkou dáváme pozor, aby bylo všechno po ruce.

 

Štědrovečerní večeři míváte klasickou?

V poslední době jsme docela často trávili Vánoce v Rakousku, protože tam máme blízké příbuzné. Tam je štědrovečerní večeře úplně jiná, než ta naše. Teď už budeme zase doma a uděláme si pravé české Vánoce s pohádkami, českým cukrovím a tradicemi. Ke štědrovečerní večeři míváme houbovou polévku, pod talířem máme nasypanou čočku pro štěstí, pak následuje klasický kapr a bramborový salát. Jelikož já ho nejím, tak mám místo něj bramborovou kaši.

 

Jak jste si jako malá představovala Ježíška?

Tak to mám zdokumentované, protože jsem Ježíška často kreslila a maminka má ty obrázky schované. Je to panáček v dlouhé noční košilce s modrými hvězdičkami.

 

Jaký dárek pro vás byl v dětství největším překvapením?

Tak to byly klávesy, které jsem dostala, když mi bylo šest let. Vůbec jsem je nečekala, i když jsem si je moc přála, ale rodiče pořád říkali, že jsem na ně ještě malá. Umíte si představit, jak obrovskou radost jsem měla, když jsem je našla pod stromečkem!

 

Zdroj: NOVA

Foto: Archiv  TV NOVA

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !