Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Migréna

8. 02. 2011 | Vaše příběhy

Když mi bylo šest let, srazila mne motorka. Měla jsem silný otřes mozku. Naštěstí žádná jiná vážná zranění, ale o několik let později mne začala velice často bolet hlava. Maminka se mnou chodila po doktorech - když jí můj dětský lékař řekl, že už by mne netrápil, že je to určitě migréna. A tak jsem si zvykala na bolesti hlavy, někdy menší, někdy větší a nebyla vyjímka, že mne spolužáci doslova přivláčeli domů, jak byla migréna silná.

Nějaký čas jsem měla migrény velice časté, ale když mi bylo třináct let, tak zesílily, a tak se mnou šla mamka opět k doktorovi. V tu dobu se lékaři vyměnili a v ordinaci čekala velice nepříjemná paní doktorka, na které bylo vidět, že ji práce moc nebaví a také se tak chovala k lidem. Byla nepříjemná a nechtěla moc odpovídat na otázky. Jen nám vypsala žádanku na mnoho různých vyšetření - včetně gynekologického. Maminka se ptala, zda je toto vyšetření při bolestech hlavy nutné a na to jí řekla, že mohu být vážně nemocná a od toho mne bolí hlava. Paní doktorka se asi pozapomněla podívat, že veškerá důležitá vyšetření jako rentgen hlavy atd. jsem již absolvovala a tak jsme šly s několika žádankami na vyšetření domů.

Na rentgen hlavy se mnou mamka odmítla jít, protože to nebylo zas tak dlouho, co jsem tam byla. Absolvovala jsem tedy vyšetření na neurologii společně s EEG, dále odběry krve na vše možné i nemožné a také jsme dorazily na gynekologii, kde byl velice milý mladý doktor. Maminka mu dávala žádanku a on se divil, že kvůli bolestem hlavy mne doktorka poslala i tam, neměla jsem v tu dobu ještě ani menstruaci a asi i při pohledu na mne pan doktor řekl, že si myslí, že takové vyšetření je zcela zbytečné a jen by mne stresoval a tak jsme nakonec bez vyšetření odcházely domů.

Když jsme přišly k paní doktorce, skoro se až divila, že veškeré krevní testy jsou v pořádku a EEG bylo také bez známek nějakého problému, a tak také usoudila, že by to mohla být migréna a napsala nám kapky, které jsem měla dlouhodobě užívat. Nejdřív se měly brát tři kapky a jejich počet se měl každým dnem zvyšovat, poté zase snižovat (již si přesně nepamatuji jak to bylo). Když si mamka přečetla příbalový leták, dozvěděla se, že kapky by neměly být předepisovány dívkám, protože nemají dobrý vliv na ženské pohlavní orgány.  A tak jsem kapky nebrala a místo toho se mamka poradila s paní lékárnicí. Ta nám poradila, co užívat a také nám říkala, že její dcera také trpí od dětství migrénou a v pubertě se jí také zhoršila, ale v dospělosti ji má mnohem slabší a ne tak častou.

Když jsem dovršila osmnácti let, migrénu jsem měla třeba jen jednou měsíčně. V době těhotenství mi migréna zcela úplně zmizela a teď ji mám zhruba jednou za měsíc, takže se to dá snést, ale nikdy nezapomenu na dětská léta, kdy jsme byli ve škole v přírodě a zatím co si děti hrály venku nebo šly na procházku, já ležela na pokoji se zataženými závěsy a čekala, až migréna poleví.

 

Lipsas – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
migréna je opravdu moc nepříjemná nemocSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
sama jimi netrpím, ale má kamarádka ano a vím, že je to o úporné bolesti
Obrázek uživatelky
profil
trpí na migrény. Je mi jí moc líto, když ji vidím.
Zabírají ji jedině drahé léky - jeden prášek vyjde ke 300 k.
Je to horzná nemoc. Přeci jenom jsme trochu dál, ještě v 19. století migrény léčily skotskými střiky.
Obrázek uživatelky
profil
Milá - zlatá, pokud nevíš, o co při migréně jde, měla by sis "vtipné" komentáře odpustit.
Ono se může stát, že i na tebe jednou dojde.

A jinak (i když nebývám zlá nebo škodolibá), tak pokud by to šlo, ráda bych ti vzorek migrény poslala. A mohla bys ho zkusit léčit sexem.
Obrázek uživatelky
profil
nepríjemné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles