Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Milostný román Dopisy z ostrova Skye

7. 04. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Dopisy z ostrova Skye
Autor: Jessica Brockmole
Nakladatelství: MOTTO
Rok vydání: 3/2014
Formát: 130x200 mm
vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Počet stran: 280 stran
Cena: 269 Kč

Píše se rok 1912. Čtyřiadvacetiletá Elspeth nikdy neopustila svůj domov na ostrově Skye. Když dostane dopis od studenta Davida Grahama až z daleké Ameriky, začnou si pravidelně dopisova a jejich přátelství přeroste v lásku. Elspeth je ale vdaná a David je vyslán do Evropy jako řidič sanitky na západní frontě. Elspeth nezbývá nic jiného než se na modlit, že válku přežije. Druhá rovina příběhu se odehrává roku 1940. Elspethina dcera se zamiluje do válečného pilota.. čeká ji stejný osud jako její matku?


Dopisy z ostrova SkyeNakladatelství Motto vydalo milostný román Dopisy z ostrova Skye od Jessiky Brockmoleové, která svým debutem ihned vzbudila mezinárodní zájem kritiky i čtenářů. Strhující příběh o velké lásce a naději, která překoná vzdálenost mezi dvěma kontinenty, dvě generace i dvě světové války, uchvátil miliony čtenářů po celém světě. Brockmoleová napsala velmi osobitý román v dopisech, v němž bravurně vystihla pohnutou atmosféru první poloviny 20. století. Práva na vydání knihy byla prodána do dvaceti tří zemí po celém světě.

Jessica Brockmoleová je původem Američanka, ale návštěva skotského ostrova Skye jí učarovala natolik, že se jí hned ve vlaku zpátky do Edinburghu vyloupl v hlavě příběh, který jí nedal spát. „Napsala podmanivý román v dopisech, který zanese čtenáře do první poloviny 20. století, do doby, kdy na ostrově Skye představovaly dopisy jediný prostředek, jak komunikovat s okolním světem. Láska skotské básnířky a amerického studenta, rozdělená oceánem a válkou, ale v dopisech přece tak skutečná a blízká, nedá spát ani vám,“ říká Vendula Nováková z nakladatelství Motto.

Prvotina Jessiky Brockmoleové, Dopisy z ostrova Skye, pohltí čtenáře hned od první stránky. Postupně odhalovaný příběh zakázané lásky, tragické ztráty i neochvějné naděje, vyprávěný formou dopisů, nahlíží hrdinům přímo do srdce.  „Právě dopisová forma je čtenářsky nejvíce vzrušující a přitažlivou stránkou vyprávění, jež Dopisy z ostrova Skye ukrývají. Podmanivá, divoká a svébytná krajina skotského ostrova Skye dotváří nádherný obraz celého příběhu,“ vysvětluje překladatelka Klára Kolinská.


Tuto knihu Dopisy z ostrova Skye koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Albatros Media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Milostný román Dopisy z ostrova Skye:

Milostný román Dopisy z ostrova Skye
Milostný román Dopisy z ostrova Skye
Milostný román Dopisy z ostrova Skye
Milostný román Dopisy z ostrova Skye
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě krásné počteníčkoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles