Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Milostný vztah v práci. Aneb jak je to s tím zakázaným ovocem?

17. 09. 2013 | Vztahy
Čas dovolených je za námi a opět se všichni vracíme do práce. Doba, kterou v ní trávíme, vůbec není krátká. Minimálně osm hodin denně sedíme v kanceláři s lidmi, kteří se zajímají o stejné věci a často jsou i podobně staří. Některé firmy do svých týmů prvoplánově přijímají pracovníky s podobnou povahou, aby si rozuměli a vytvářeli tak harmonickou atmosféru. Není tedy překvapením, že zcela pracovní vztah někdy přeroste v milostné vzplanutí. Avšak nechceme-li své pracovní místo za pár týdnů opouštět, je potřeba se držet jistých zásad.    

Většina z nás tuší, že láska na pracovišti může přinášet spoustu komplikací. Pro mnohé je však přitažlivá především kouzlem nedovoleného. Rčení o zakázaném ovoci, které chutná nejlépe, zde platí dvojnásob.

Třikrát měřte, jednou řežte

Ještě než kompletně podlehnete svým citům a začnete si se svým kolegou, důkladně si situaci promyslete. Sedí s vámi přímo v kanceláři? Jste případně ochotní hledat novou práci, pokud by to nevyšlo? Opravdu věříte, že byste eventuální rozchod v práci oba ustáli? Podívejte se na celou věc s nadhledem. Hned na začátku přemýšlet o možném konci sice není příliš romantické, v tomto případě je to však nevyhnutelné. Rozhodně se do vztahu se svým kolegou nevrhejte bezhlavě.

Milostný vztah v práci. Aneb jak je to s tím zakázaným ovocem?

Vztah se šéfem = dvojnásobné potíže

Pokud se zamilujete do svého nadřízeného, počítejte s mnohem většími překážkami. Především kolegové na stejných pozicích se mohou začít více zajímat o vaše pracovní výkony a zabývat se otázkou, zda vám není nějakým způsobem nadržováno nebo nejste zvýhodňováni. Snažte se svého nadřízeného lépe poznat a nenechat se ovládat pouze city. Pokud by romance neměla šťastný konec, mohla by vám na pracovním poli velmi uškodit.

Jazyk za zuby

 „Přesto, že jste zamilované a chcete s tím druhým trávit co nejvíce času, v práci na to zapomeňte. Stále travte přestávky i firemní akce s kolegy a neseparujte se od ostatních. Především se vyvarujte milostných slov a projevů. Linie oddělující práci a osobní vztah je sice tenká, je však nutné ji neustále udržovat,“ upozorňuje Martina Horáková. Nejen, že nedávejte svůj vztah na odiv v kanceláři, u skeneru nebo při vaření kávy, nehovořte ani o detailech vašeho poměru. Kolegové jsou s vaší druhou polovičkou v denním kontaktu a necítí potřebu znát peprné zážitky z ložnice. Opačné jednání by mohlo vyznít jako velmi neprofesionální.

„V případě, že dáte vztahu šanci, doporučuji ho co nejdéle držet v tajnosti. Některé firmy totiž pro intimní vztahy, které se mohou promítnout na pracoviště, nemají dostatek pochopení. A pozor, někde dokonce ihned při nástupu podepisujete pravidla "hry", která podobné vztahy přímo zakazují a jejich neplánovanou existenci podmiňují přeřazením na jinou pracovní pozici. Všechny pracovní manuály si tedy před podpisem důkladně pročtěte,“ doporučuje Martina Horáková.

Konec lásky, nikoli však práce

Pokud navážete intimní vztah s kolegou, může vám to do života jak pracovního, tak osobního vnést spoustu těžkostí. Ještě horší situace může však nastat, pokud se s ním rozejdete. Přejete si sice, abyste se už nemuseli potkávat, v jedné a té samé práci to bohužel často nejde. Rozchod znamená pro většinu lidí velmi nepříjemné období, pokuste se ale i v této situaci myslet na pracovní život. S vaším bývalým přítelem možná budete muset i nadále pracovat třeba na stejných projektech. Ukončení vztahu by tedy mělo být ve velmi klidném duchu s racionálním uvažováním obou zúčastněných stran.

Pro co nejlepší zvládnutí situace, zkuste stav, který nastal, probrat s nadřízeným a zvážit možnost přesunu do jiného oddělení, či dokonce pobočky. Především nedovolte, aby váš nevydařený vztah negativně zasáhnul do vašeho pracovního života a do firemního prostředí kolegů Měly byste tak vedle milostného zklamání znepřátelené i pracovní prostředí.  

Zdroj: Leyter.com


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Co je v domě , není pro mě ? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem kdysi chodila se svým kolegou, byl v jiné kanceláři a když jsme se rozešli, zůstali jsme přátelé. Asi do půl roku jsem se seznámila s jedním řidičem také z naší firmy a dnes je to můj manžel Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak tohle zažívá moje nej kámoška v práci, táhne to se svým šéfem (a mimochodem manželem její spolužačky) a klape to, zatím na to nikdo nepřišel...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles