Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bolest břicha u dětí a miminek

3. 04. 2012 | Dětské nemoci
Bolest břicha - jistě to každá maminka moc dobře zná. Skláníte se nad svým uzlíčkem a vidíte, jak červená v obličeji, kroutí se v postýlce a pláče bolestí. Malá miminka zkrátka nemají ještě tak silné svaly a tak pro ně samozřejmosti jako například stolice jsou úkolem nadmíru složitým. 

Naštěstí existuje několik způsobů, jak svému drobečkovi pomoct a tak vám je přináším:

Bolest břicha - Teploměr: 
Je to asi nejpoužívanější ze všech způsobů. Pokud miminko bolí bříško, zkuste mu chvilku dávat do zadečku teploměr. Po několika minutách by mu to mělo pomoct. Pokud nechcete používat teploměr, dají se v lékárně koupit trubičky na prdíky. Jsou měkčí a navíc mají uprostřed dírku, což taky pomáhá k vyprázdnění.

Bolest břicha - Čajíčky: 
Další osvědčený způsob jsou čajíčky. Můžete si koupit v lékárně fenyklový čaj pro kojence a dávat ho miminku mezi jídly. Nebo si můžete koupit fenykl a udělat z něj odvar. Já osobně kupuji miminku fenyklový čaj a přidávám do něj pár zrníček kmínu a fenyklu a ty po několika minutách scedím. Pak to má lepší chuť, než samotné svařené bylinky. 

Bolest břicha - Mastičky:
Hodně svému dítku pomůžete také masírováním speciálními mastmi na bříško. Já ho používám vždy po koupání. Dejte miminku trochu masti na bříško a krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček masírujte a nezapomeňte zajet až na boky. Když s mastí namažete i kousek zádíček, vůbec to nevadí, alespoň budete mít jistotu, že jste nic nevynechali a miminku tím rozhodně neublížíte.

Bolest břicha - Teplý polštářek:
A ta nejúžasnější věc, kterou jsem kdy vyzkoušela, je polštářek s třešňovými peckami. Jen ho ohřejete v mikrovlnce a pak ho přiložíte miminku na bříško. Jak dlouho ho tam necháte, záleží jen na vás a vašem broučkovi. Můj syn má polštářek ze všeho nejradši a moc mu pomáhá. Navíc udrží teplo opravdu hodně dlouho, takže je to rozhodně lepší, než pořád dokola nahřívat například plenku. 

Autor: Dorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem vyzkoušela kde co...nakonec zabíraly nejlíp masáže bříška, teplé obklady a Espumisan s každým krmením. A vození v kočárku - to vždy malej spal jak dřevo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Náš Deny trpěl na koliku hodně :( Jestli polykal moc vzduchu, nebo co? :(
Zkoušela jsem snad všechno...ale nejlíp asi zabíral Espumisan - 5 kapek před každým kojením a cvičení nebo masáže bříška...střeva se tak rozhýbaly a prdíky šly lépe ven.
Obrázek uživatelky
profil
Ano polštářek s pecičkami je nejlepší. Dá se koupit v DM drogerii do 100Kč. A je to ta nejlepší věc na světěSmajlíkSmajlík. MAlé hodně pomohl a pomáhá stále. Pak nám zabíraly kapky Baby calm ( v lékárně) a fenyklový čajík. Ten čajík malá pije denně a bříško nás tak netrápí. Moc pekný článek
Obrázek uživatelky
profil
pozor na ten teplomer! Pokud mate nekdo jeste rtutovy skleneny!!! Ten by se mohl v zadecku zlomit a poranit miminko, nehlede na to, ze rtut je jedovata, kdyby se nedejboze dostala do strivka!
Dale radim prebiotika, zname kapicky biogaia, pani v lekarne mi doporucila laktobacilove kapsle, ktere maji stejne slozeni a stejny efekt,za desetinu ceny onech kapek. Kapsle se rozdela, obsah vysype na lzicku a rozredi trochou cajiku nabo mleka.
a jeste kuriozitaSmajlík Bydlim v Italii, tady se drive ( a nektere maminky dodnes praktikuji) petrzelova nat na stourani v zadeckuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tak to znám,dcerka má 2 měsíční holčičku a jak tá vyvádí,když jí bolí bříškoSmajlík,taky požívají kapičky a mastičky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles