Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neštovice u dětí – zdravotní nebo kosmetický problém?

8. 03. 2011 | Dětské nemoci

Musí opravdu každý

projít neštovicemi?

Také jste někdy slyšeli větu „Neštovicemi si musí projít každý“ nebo vzpomínáte na dobu, kdy vás rodiče nechali nakazit od vašich kamarádů,  abyste si tuto nepříjemnou nemoc odbyli co nejdříve (ideálně se sourozencem najednou)? Čas plyne kupředu a to i v prevenci infekčních onemocnění a Vy máte k dispozici vakcínu Priorix Tetra, která chrání proti čtyřem dětským nemocem včetně planých neštovic.

Plané neštovice patří v současnosti mezi jedno z nejčastějších infekčních onemocnění rozšířených na celém světě. Virus neštovic se snadno šíří vzduchem (kapénkovou infekcí). Děti se nakazí nejčastěji v dětském kolektivu, přičemž nejrizikovější je doba od dvou let výše. Setká-li se neočkované dítě např. ve školce s infekčním jedincem, je velmi pravděpodobné, že se nemocí nakazí. Vyšší výskyt onemocnění je příznačný zejména pro zimní a jarní měsíce.

neštovice

















Pokud Vaše dítě onemocní planými neštovicemi, mělo by zůstat v izolaci přibližně po dobu 10-14 dní, což pro Vás může znamenat  zrátu příjmu ze zaměstnání po dobu jeho ošetřování.

Je-li v domácnosti více dětí, které neprodělaly plané neštovice, je pravděpodobné, že se nemocí nakazí, a tím se doba ošetřování dětí může ještě prodloužit.

Jedno očkování ochrání

proti čtyřem dětským nemocem najednou

Pokud chcete vašeho potomka ušetřit nepříjemností, které mohou být spojeny s tímto onemocněním či  léčbou, můžete jej nechat očkovat. Zvolíte-li v rámci tzv. nadstandardního očkování vakcínu Priorix Tetra,  jako alternativu k hrazenému očkování proti dětským nemocem  (zarděnky, příušnice a spalničky), ochráníte své dítě navíc i proti planým neštovicím (bez nutnosti dalšího vpichu). První dávka vakcíny se obvykle podává ve věku 15 měsíců dítěte – zeptejte se svého dětského lékaře na preventivní prohlídce ve 12 měsících věku dítěte. Cena jedné dávky vakcíny činí cca 1 600 Kč a většina zdravotních pojišťoven na toto očkování rodičům přispívá.

neštovice











Vakcínu Priorix Tetra vyvinula farmaceutická společnost GlaxoSmithKline, která má s vývojem a výrobou očkovacích látek více než 50leté zkušenosti. Vakcína Priorix Tetra je registrovaný léčivý přípravek a je vázán na lékařský předpis. Před použitím konzultujte vhodné užití vakcíny s lékařem či lékárníkem a pečlivě si prostudujte příbalovou informaci.

Více informací naleznete na webu
www.ctyrijednouranou.cz.


Reklama na léčivý přípravek
CZ PRI/0005/11



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jo jo ale my je ne a ne chytit. Syn byl v kontaktu se sestřenicí ktera ty neštovice měla ale můj syn je imuní. Tak jsem zvědavá zda je dostane či né. Já je měla taky v dětsví a myslím si že by si tím projít každý...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
také jsme je prožily,už je to dávno ,spojené se zápalem mozkových blan, nerada na to vzpomínám
Obrázek uživatelky
profil
Já i děti jsme měli neštovice,ale je to dávno.Vnoučata jsou už očkovaná.
Obrázek uživatelky
profil
ani já ani deti zatím tohle neměli - fakt uvažujem nad očkovaním
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem neštovice v dětství neměla, nechala jsem se očkovat letos. Dítě ať si je prodělá, je to běžná dětská nemoc, zato v dospělosti je to pocuc.
S těmi pupínky je to asi individuální stejně tak jako s průběhem nemoci. Někdo brnkačka, jiný hrůza.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda