Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porod - Povídám kamarádce o porodu

28. 07. 2011 | Porod
Porod - Vím, že už jen pár dní a budete rodina. Přibude vám člen rodiny a tvůj život se změní. Bojíš se? Určitě ano, je to normální, bát se. Ale nemusíš. Víš, spousta maminek tvrdí, jak moc to bolí. Ale ty se nemusíš bát! Každý porod je jiný a ani nejzkušenější doktor ti nemůže říct, jaký zrovna ten tvůj porod bude. Tak se neboj.

Uvidíš, že až budeš mít v náruči svoji dcerušku, ten největší poklad na světě, zapomeneš, že nějaká bolest protínala chvíli tvůj život. Porod - ta bolest, sebevětší, za to stojí, věř mi! V tu chvíli se ti změní kompletně život, vnímání, cítění. Víš, když se vdáš, máš pocit, že se vše změní, ale není to tak. Ty si oblečeš ty nádherné šaty, projdeš uličkou, jsi princezna. Ale ráno se vzbudíš a ty i manžel jste pořád stejní jako před svatbou.

Ale když se ti narodí dítě, v tu minutu se ti úplně změní život a už nikdy nic jej nemůže přivést zpět do starých kolejí. To, co pro tebe bývalo důležité, bez čeho jsi neuměla žít, najednou ztrácí smysl a to, co jsi v životě nepotřebovala a nemělo pro tebe význam, jej najednou má.  Neboj, to za pár dní pochopíš. Pochopíš pocit, kdy bys byla ochotná podstoupit pro svoji holčičku ještě daleko větší bolest než je u porodu. A hlavně nezapomeň, že až se svojí dceruškou přijdeš na pokoj, budete mít spolu tolik práce, že nebudeš mít čas myslet na to, jaký byl porod. A když budeš mít chviličku, ráda si pospíš. Tak je to normální, tak teď nepřemýšlej o tom, jaké to bude. Nic nevymyslíš. Relaxuj a odpočívej, budeš potřebovat hodně sil, abys svojí dcerce vše na tomto světě pěkně ukázala a vysvětlila. Věř mi, že až odejdeš z porodnice, vůbec si nevzpomeneš na nějaký porod.

A nakonec tě bude lákat za pár měsíců nebo málo let mít druhé. Kdyby to byl tak moc špatný zážitek, myslíš, že by měly ženy více dětí? Kdepak, nikdo by se do porodnice podruhé nechtěl vracet. Tak vidíš, porod nic hrozného to není. Těš se, až obejmeš svoji dcerušku, které tolik měsíců povídáš, jak se na ni těšíte, které zpíváš a čteš pohádky, kterou uspáváš a chlácholíš. Řekni jí, že to spolu určitě zvládnete a jdi na to! Držím ti pěsti a těším se, až budete doma. Posílám pusu! Pa! 

Grei - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nezbývá než souhlasit! Mám 5ti měsíční holčičku, a během těhotenství jsem se snažila na porod myslet co nejméně to šlo (doporučuju).
Nakonec vše proběhlo celkem rychle (5 hodin) a v pohodě = pravda během porodu jsem říkala, že žádné dítě už ne, ale hned po narození naší krásné dcerušky jsem manželovi říkala, že klidně hned další Smajlík ! Je to opravdu nádhera, paráda, prostě super!!! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
fakt krásně napsané!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a věř mi, že porod je to úúúplně poslední, čeho se máš bát Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsou i těžké chvíle, každá maminka se o dítě 24 hodin denně bojí, ale člověk zjistí až když dítě má, že je to to nejkrásnější na světě! Že by to nikdy nevyměnil ani za peníze, ani za zdraví, za nic! Já bych svoji dcerku nikdy nedala a budu ji bránit do posledního dechu. Jsem moc ráda, že ji mám Smajlík Je to můj nejúžasnější miláček...
Obrázek uživatelky
profil
Patřím k těm, co děti oddalují co to jde (Vzhledem ke svýmu věku si to ještě pár let dovolit můžu), právě proto, že mají panický strach z porodu. Článek je krásně napsanej, ale ikdyž začínám přemýšlet, jaké by to bylo mít doma malého prcka, můj strach nepolevil.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles