Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatínci u porodu

24. 01. 2014 | Porod
Pokud se žena rozhodne, že chce mít u porodu doprovod, naprosto s ní souhlasím. Obzvláště v první době porodní je blízkost někoho, komu důvěřujeme, kdo nám pomáhá a částečně i dohlíží na dodržování našich přání, velmi prospěšná. Otázkou ovšem zůstává, zda je vždy vhodné, aby oním doprovodem byl právě otec dítěte.

Ne nadarmo byl kdysi úkol nastávajícího otce připravit velký hrnec vroucí vody. Z logického hlediska je to zbytečné. Na co potřebovala porodní bába hrnec vařící se vody? Ale při bližším zkoumání to svou logiku opravdu má.

Tatínci mívají sklony řešit a zmatkovat. Pokud nemůžou pomáhat a situaci řešit, mohou se cítit nesví a někdy se stávají spíše narušiteli, než pomocnou silou. Než muž naštípal dříví, rozdělal oheň, našel hrnec, nanosil vodu a ohřál jí do podoby bublající tekutiny, na nějakou dobu se zabavil.

Jistě v dnešní době předporodních kursů jsou tatínci více vybaveni vědomostmi, jak ženě pomoci a pokud zůstanou v roli klidného čekatele a nápomocné ruky, je úžasné je u porodu mít.

tatínci u poroduOvšem rozhodnutí, zda půjde otec k porodu, by mělo být rozhodnutím obou stran. Je pravdou, že žena si také nemůže vybrat, zda k porodu půjde, ona musí, ale muž má právo volby a pokud se rozhodne nejít, měla by to žena respektovat. Upřímně, maminky, není lepší si v takové situaci vzít jako doprovod příbuznou, kamarádku nebo dulu? Prostě ženu, která už rodila a v ideálním případě má z porodu pozitivní zážitek. Taková žena vám bude lepším pomocníkem, než muž, který je ve stresu, že nemůže pomoci, bojí se pohledu na krev a zážitky z porodního sálu ho budou chodit doživotně strašit ve snech, o dopadu na váš sexuální život nemluvě.

Jistě je mnoho mužů, kteří to zvládnou bezvadně a mnohdy i k porodu sami chtějí. Ale i v takovém případě je přítomnost otce rozhodnutím obou, a pokud naopak zase žena řekne, že tam muže nechce, má to respektovat on.

Porod je velice intimní záležitostí, a i když spolu máte hodně intimní vztah, je třeba si uvědomit, že muž uvidí na porodním sále mnohé věci. Krom porodních bolestí a krve může vidět například i stolici partnerky. Proto je důležité, aby oba zúčastnění věděli, do čeho jdou a souhlasili s tím.

Také je třeba si předem ujasnit, kam až může případně muž zajít. Například, zda si žena přeje, aby se podíval na objevující se hlavičku děťátka, případně to fotil, či natáčel na videokameru a jiné.

Ovšem, pokud vše proběhne, jak má a rodina si porod odžije společně, oba rodiče považují celou věc za krásný zážitek, muž byl ženě oporou a v rámci možností, bez zmatkování, pomáhal, pak si myslím, že je to tou nejideálnější variantou.


Spinisek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Máme 3 děti, u prvního se to ještě nemohlo, u druhého to bylo v začátcích a já ho nechtěla( přišlo mi to divné)..Smajlík U třetího byl, porod byl velmi těžký a byla jsem strašně ráda, že mi byl oporou.A hlavně mohu porovnat chování doktora a dalšího personálu!!!! Opravdu veliký rozdíl!!!Oba jsme byli rádi, že tam byl a náš skvělý vztah to ještě více upevnilo!!!!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byl se mnou u mého porodu. Sice byl na začátku trochu nervozní, ale to je snad normální. Ale když to opravdu nastalo, byl mi podporou jako nikdo jiný. A poté - sledovat s jakou hrdostí stříhá pupeční šňůru, jak syna stále sleduje (i pod rukama porodních asistentek) - prostě úžasné.
Až budeme mít další (už brzy Smajlík) budu ho tam chtít. Opět a opět. Podle mě je to lepší pro celou rodinu.
Obrázek uživatelky
profil
Mým synům je už kolem 50 let, byla jiná doba, nikdo se neptal, jestli chci mít u porodu manžela, stejně bych nechtěla, jsem holt stará škoa! Myslím, že by mě manžel rozptyloval a obávám se, že bych měla já starost o něho, ne on o mne!No kluci už nejsou kluci a manžel dávno zemřel, nemám co řešit Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Manžela jsem u podoru nechtěla, ani u jednoho a dodneška je mu to líto. Ale i kdybych měla ještě ddalších 10 dětí, nechtěla bych ho tam. Děti viděl hned po porodu.
Obrázek uživatelky
profil
Nevím co bych bez manžela u porodu dělala...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles