Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miminko po mimoděložním těhotenství?

12. 08. 2009 | Těhotenství
Miminko po mimoděložním těhotenství? Při mimoděložním těhotenství se oplodněné vajíčko uhnízdí jinde, než je obvyklé – tedy mimo dutinu děložní. Nejčastěji se tak stává ve vejcovodech, spíše výjimečně na vaječníku nebo v dutině břišní. Jakým způsobem může takový stav ovlivnit budoucí početí?

Jedno mimoděložní těhotenství představuje nebezpečí pro další


Nejčastější možná varianta mimoděložního těhotenství je tzv. tubární. Oplodněné vajíčko se v takové situaci usadí v jednom ze dvou vejcovodů. Během svého růstu a vývoje postupně narušuje tkáň kolem sebe, protože ta není pro přijetí vajíčka, na rozdíl od výstelky děložní, uzpůsobena. A právě v tomto poškozeném místě se v budoucnu může znovu usadit oplodněné vejce Miminko po mimoděložním těhotenství?a těhotenství bude probíhat opět mimo dělohu – ektopicky. Je velmi důležité odhalit první mimoděložní graviditu včas, protože čím dříve bude léčebně řešena, tím menší nebezpečí bude znamenat pro těhotenství příští.

Plodové vejce jako nepřítel


Včasné odhalení mimoděložního těhotenství je klíčem k zamezení budoucím komplikacím. Oplodněné vajíčko vyvíjející se mimo dělohu je totiž nutné odstranit. V opačném případě by svým růstem ohrozilo matku na životě. V rané fázi se někdy používá speciální lék aplikovaný přímo do plodového vajíčka. To pak odumře a samo se odloučí. Výhodou takového postupu je možnost zachování obou vejcovodů a menší riziko srůstů, ke kterým dochází při použití léčby chirurgické – ať už laparoskopické, nebo klasické. Tím lze podstatně snížit nebezpečí dalšího mimoděložního těhotenství v oblasti srostlé vazivem a hlavně zvýšit šanci na budoucí oplodnění a těhotenství vůbec.

Jste-li těhotná a máte zvýšené riziko mimoděložního těhotenství, měla byste být velmi pečlivě sledována svým gynekologem. Nepropadejte však panice: i když předešlé mimoděložní těhotenství nebezpečí do budoucna jistě představuje, naděje na těhotenství, které proběhne naprosto v pořádku, určitě existuje!

Čtěte také:
Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy
Kouření na počátku těhotenství může způsobit rozštěp rtu

Zdroj: Ženská neplodnost.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vím jaké to je já měla 2 mimoděložní těhotenství a při každém mi odebraly vejcovod. Byla jsem hodně špatná a kolem mě plno miminek .Nakonec jsem šla na umělé oplození a dnes už mám 5-letého syna a jsem štastna. I když vím že děti mohly být 3 mám 1 a jsem štastná. Už mohly mít ty děti 16 let a druhé 7.
Obrázek uživatelky
profil
Chtěla bych tímto uklidnit všechny maminky, které v zoufalství čtou všechny články o možnosti otěhotnění po mimoděložním těhotenství. V dubnu 2009 jsem nečekaně otěhotněla, ale měli jsme z toho s manželem velkou radost. Tu mi bohužel "zkazil" můj gynekolog, když jsem si přišla pro oficiální stvrzení stavu. Po ultrazvuku, na kterém miminko nebylo vidět mi vzal krev a ještě téhož dne mi volal domů, ať si sbalím nejnutnější věci a jedu do nemocnice, že můj stav je natolik vážný, že by každou minutou mohlo být pozdě. V nemocnici po operaci mi bylo sděleno, že se jednalo o mimoděložní těhotenství natolik devastující, že mi museli odstaranit celou pravou stranu, čili vejcovod i vaječník. Byla jsem zoufala a probrečela jsem hodně nocí, ale světe div se, moje tělo, vyburcované náhlou změnou přílivu hormonů a vzpamatovalo velice rychle a do 3 měsíců od zákroku jsem byla těhotná! teď máme nádhernou a zdravou holčičku Smajlík Takže holky, nezoufejte, ono to jde!! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Brr,tak z tohohle komentáře mi docela mrazí.Představa,že 9měsíců nosím dítě a po té době zjistím že vůbec nebylo v děloze a bůhví jak dlouho už bylo mrtvé,je docela děsivá
Obrázek uživatelky
profil
V80tých letech jsme měli na porodnici maminu,které plod rostl volně v břiše.Vajíčko se zahnízdilo uvenčí dělohy pod vejcovodem.I když byla několikrát v poradně,nepřišlo se na to.Ultrazvuk nebyl,plod se normálně vyvíjel,takže nebyl důvod k obavám.Asi týden po termínu porodu šla do porodnice kde chtěla rodit,ale bohužel plod byl bez ozvů.Poslali ji domů s tím,až začnou porodní bolesti aby přišla k hospitalizaci.Už do té porodnice nešla a přišla do jiné.Protože se matky stav horšil,na provokace děloha nereagovala,přistoupilo se k císařskému řezu.Jaké bylo překvapení pro celý operační tým,když volně v dutině břišní ležel krásný zralý chlapec 3400gr a 52cm,bohužel bez známek života.Škoda,že v té době nebyl ultrazvuk,možná,že by to bylo první dítě tahkle donošené.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles