Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy

14. 05. 2009 | Těhotenství
Mimoděložní těhotenství je něco, co žádná žena nechce zažít. Nezáleží přitom na tom, zda jde o plánované těhotenství, nebo ne.

Při normálním těhotenství je vajíčko oplodněno ve vejcovodu, poté jím putuje do dělohy, kde se uhnízdí v děložní sliznici. O mimoděložní těhotenství se jedná, jestliže se oplodněné vajíčko uhnízdí mimo děložní sliznici. To ale může mít i život ohrožující následky. Proto je v takovém případě třeba rychle jednat.

Vajíčko má vhodné podmínky k růstu jen v děložní sliznici. Pokud se uhnízdí jinde, s největší pravděpodobností dojde k jeho potratu. Tělo ho jednoduše odmítne. Pokud se tak nestane a vajíčko roste, dojde při dalším růstu vajíčka k prasknutí prokrvené stěny vejcovodu a nastane nebezpečné krvácení do břišní dutiny doprovázené intenzivní bolestí břicha.

Ženy nejohroženější mimoděložním těhotenstvím:
 - s více partnery,
 - které prodělaly zánětlivé onemocnění v oblasti pánve,
 - po operaci na tlustém střevě,
 - po prodělaném předchozím mimoděložním těhotenství.

Vajíčko se může nejčastěji uhnízdit:
 - ve vejcovodu (v 95 %),
 - ve vaječníku,
 - v peritoneální dutině (v břiše, kde se nacházejí reprodukční orgány),
 - v děložním hrdle.

Mimoděložní těhotenství je nutné ukončit. Bohužel lékařská věda ještě nepokročila tak daleko, aby mohlo být rostoucí embryo přeneseno k uhnízdění do děložní sliznice. Chirurgicky se odstraní postižený vejcovod.

Někdy může být i zachráněn, hrozí ale riziko infekce, krvácení a také opakování mimoděložního těhotenství. Pokud má žena druhý vejcovod v pořádku, zůstává plodná a může se znovu pokusit otěhotnět. V opačném případě se nabízí oplození pomocí metody in vitro, tedy "ve zkumavce".

 
Zdroj: Ženská neplodnost.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem po ivf a dnes mám po prvním pokusu 5-letého syna
Obrázek uživatelky
profil
moja známa to absolvovala
Obrázek uživatelky
profil
Mimodelozni tehotenstvi sem mela take,zacala sem krvacet do bricha silna bolest,kdyby nebylo sousedky tak bych si nezavolala manzela z prace domu.V nemocnici po vysetreni vzali na sal akutne,uz sem omledvala takze to bylo rychle.Pak mi doktori rekli,ze mi vzali celou levou stranu a ze deti uz mit nebude.Nakonec s pomoci IVF na druhy pokud mame doma krasneho skoro 34mes. kluka Venouska.
Obrázek uživatelky
profil
Mimoděložní těhotenství mně potkalo dvakrát.Ze začátku byla vždy hrozná radost že jsem konečně těhotná a pak hrozný smutek.Ale ted díky umělému oplodnění jsem ve svých 39 letech porodila krásného zdravého kluka.
Obrázek uživatelky
profil
to buď ráda,že máš děti.Já měla totéž,taky mi to prasklo ve vejcovodu ve 3.měsíci a šlo mi o život.Okamžitě mě odvezli do nemocnice.Doktor jak mě vyšetřil,začal nadávat,že měl jít domů.Tak mě odoperovali.Když jsem následně byla na zjištění,jestli je pravá strana dobrá a budu mít děti,pan primář se ani neotočil od psacího stroje a řekl- dejte si žádost o adopci.Toť vše.Dodnes - a to jsem před důchodem,jsem tím faktem,že nemám své děti psychicky poznamenaná a nevyrovnám se s tím do smrti.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles