Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Myslete na své dítě už před početím

2. 02. 2009 | Těhotenství
Myslete na své dítě už před početím… a dopřejte si to nejhodnotnější, co příroda nabízí – potraviny bez chemie.

Kvalitní výživa představuje velmi důležitou část našeho životního stylu. To platí zvláště u žen, jež plánují miminko, u těhotných a kojících maminek.

 

Příprava na „jiný stav“

Již před otěhotněním je důležitá nejen rozmanitost stravy, ale i původ jednotlivých surovin. V případě nevhodných potravin totiž dochází i k příjmu a usazování škodlivých chemických látek. Vědci například nedávno prokázali přímou souvislost mezi působením zbytků pesticidů (prostředků na ochranu zemědělských plodin) v potravě a přerušením vývoje ženského vajíčka. U běžných potravin však není často snadné odhalit, odkud k nám doputovaly a jakými dalšími průmyslovými úpravami prošly. Zcela jinak je tomu u potravin pocházejících z ekologického zemědělství – biopotravin z čistého prostředí, při jejichž výrobě není povoleno používání chemických látek.
 

zdravá výživaPro zdravé miminko

Upřednostňováním biopotravin během těhotenství zajistí maminka svému vyvíjejícímu se miminku nejen potřebné živiny, ale navíc ho ochrání před nežádoucími chemickými látkami. Mnoho těchto látek prochází snadno skrze placentu, což pro malého tvorečka představuje přímé ohrožení a riziko vzniku zdravotních potíží, např. alergií. Biopotraviny navíc obsahují větší množství minerálních látek a vitamínů.
 

Nejlepší start do života

Mateřské mléko zajišťuje dítěti nejlepší výživu, poskytuje mu důležité ochranné látky a posiluje imunitu. Vědecké výzkumy, zabývající se vztahem biopotravin a složení mateřského mléka, nedávno ukázaly zajímavé výsledky. Ženy, které do své stravy zařazují bio mléčné a masné produkty, mají v mateřském mléce více omega mastných kyselin. Ty jsou velmi důležité pro správný vývoj a činnost mozku a imunitního systému.


Zdroj: Betynka
Betynka 6/2008 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj holky, tak já se teda nijak zvlášť nepřipravoval. Někd yz těch článků mi příjde, že těhotenství je nějaký "jiný stav" kdy nemůžete dělat nic. Já si pouze koupila v lékárně kyselinu listovou od ElastiQ. Zbytečně jsem neutrácela za nějaké vitamíny, které ovlivňují oplodnění.
Obrázek uživatelky
profil
to naozaj, len sa veľa vecí nedá ovplyvniť
Obrázek uživatelky
profil
Tak když čtu tyto poznatky,mám v hlavě zmatek.Mám 2dcery a syna.Tu první jsem kojila víc než rok,druhou jen asi 6týdnů/přišla jsem o mléko po četných transfuzích a syna asi do 4měsíců.Ti dva mladší jsou úplně zdráví.Ta nejdéle kojená je od mládí neustále nemocná.Počínaje astmatem,štítná žláza,časté záněty všeho možného.Nevím,ale o mateřské=m mléce mám vážné pochybnosti.
Obrázek uživatelky
profil
Tak jsme si říkali, že budeme něco dělat proto, aby se naše těla ozdravěla, ale opravdu to stačí??
Máte někdo tip na to jak upravit jídelníček. Doma vařím z kvalitních potravit (snažím se). Ale je něco konkrétního krom kyseliny listové a selenu co by mělo tělo dostat, aby v něm bylo mimi dobře??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles