Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dětské plíny

15. 05. 2012 | Vývoj
Jsem maminka dvou dětí, a obě jsem jako asi většina balila do papírových plen. V obchodech s dětským zbožím je velký výběr. Od značkových až po značky obchodních domů s nižší cenou. Kvalita je různá. Ale každá maminka si lehce vybere dle velikosti, kil i zkušeností.

Nad volbou bavlněných plen jsem ani neuvažovala. Ještě si pamatuji ze svých dětských let, jak se plíny vyvařovaly, žehlily a skládaly na sebe. Moje maminka nad nimi strávila mnoho hodin. Navíc kyblík na použité plíny nevábně voněl. Stejně s nimi měla sestra jen trápení a věčně byla mokrá, protože nohavičkami hodně prosáklo.

Dětské plínyMůj nejmladší syn má pět měsíců a papírové plíny už nenosí. Narazila jsem na internetu na výborný portál, kde se dají sehnat plíny téměř zadarmo. Nevěříte?? Jedna papírová plena stojí tři koruny. Syn jich denně spotřeboval  6 - 8. Když si tu částku vynásobím dny a měsíci, vyjde mi astronomická částka, kterou budu muset zaplatit, než začne chodit na nočník. Na tomto portále jsem si nakoupila 10 plenkových kalhotek, které neprotečou, dají se zvětšovat, či zmenšovat, podle velikosti dítěte.

Do nich se dá dát vkládací plína z bavlny,  nebo  bambusu společně se separační plínkou a máte dítě na dlouho v suchu. Ze zadečku mu nic nesklouzává, Nohavičkami nic neproteče. Jsou na suchý zip přes bříško a nikde neškrtí. Je to příjemný materiál, prodyšný a zároveň nepropouští vlhkost. To nejlepší na konec. Plíny se perou na 40 stupňů a nežehlí se. Do hodiny jsou suché a můžou se použít znovu a znovu. Je doporučeno mít v zásobě 18 kalhotek a dvakrát tolik plen.

Já mám jen deset kalhotek a stačí mi to. Při objednání mi ke každým kalhotkám přišly dvě plíny. To bylo ale málo. Na naplnění pračky i pro denní spotřebu. Musela jsem doobjednat dalších dvacet. Tady ale moje náklady na plíny končí.

Dětské plínySpočítala jsem, že mě budou stát  1.80 denně, když budu počítat, že v roce a půl bude chodit malý na nočník. Když to bude za delší dobu, vyjdou ještě levněji. Nepočítám sice prací prášek a energii, ale pere se pořád. Takže těch pár plín přidám do pračky a mám stále stejné náklady.

Jedna z výhod je taky ekologičnost  těchto bavlněných plen. Neobsahují chlor, bělidla, těžké kovy a další z dětí je může taky nosit. Víte, že papírových plen se nasbírá asi tuna, během plenkového období vašeho drobka? Navíc se plíny rozloží až za 200 let. Někde se uvádí, že počáteční investice je 10 000. Mě stačily jen 4500 Kč. A celková ušetřená suma až 15 000. Tomu bych i věřila. Každopádně, do papírových už nepůjdu. A snad jsem navnadila i vás. Určitě je dobré to alespoň zkusit, však uvidíte samy.

IB60 - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dětské plíny:

Dětské plíny
Dětské plíny
Dětské plíny
Dětské plíny
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také látkujeme a spokojenst největší!
Peru na noční proud a prací gel si dělám sama z jádrového mýdla, prací sody a vody. Vyjde mě asi na 30Kč na 40 praní. K tomu žlučové mýdlo na skvrny a plínky, oblečení a bryndáky krásný a za pakatel. Navíc je to hypoalergenní prací prostředekSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já také používám látkové plíny. Teda ty klasické "tečavé". Protože u dvojčat ty papírové jsou darda. Teď mají holčičky 1rok a skoro dva měsíce a když potřebují přebalit většinou si dojdou k přebalovacímu místečku. A žehlení plen mi nevadí. Žehlím stejně tak jako tak a po manželových košilích jsou plíny vyloženě oddychové Smajlík. Takže papírové používám jen když někam jedeme.
Obrázek uživatelky
profil
žádné nejsou Smajlík. Jak byl maličký, byl na papírových plínkách. Tyhle jsou od 9 kg. Ale dělají se i od narození.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles