Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Golfové hole – pohodlný kočárek pro děti, praktický pro rodiče

6. 05. 2010 | Vývoj
Uvažujete-li o praktickém kočárku pro jarní a letní měsíce plné procházek a cestování, pak by vaše volba měla padnout na operativnější a vzdušnější sportovní kočárky typu golfové hole.

Golfové hole, možná známější pod označením golfky, patří do kategorie sportovních kočárků a mezi jejich hlavní přednosti patří především snadná ovladatelnost, nízká váha, operativnost a velmi dobrá skladnost.

Jejich název opravdu pramení, jak možná správně tušíte, ze zahnutého tvaru rukojetí, připomínajícího skutečné golfové hole. Na rozdíl od klasických sportovních, hlubokých i kombinovaných kočárků nemívají golfky rukojeti propojené. A právě díky takto řešeným rukojetím je možné golfky jednoduše složit do skladného tvaru nenáročného na manipulaci i prostor. Golfové hole proto bývají díky své praktičnosti a funkčnosti často pořizovány jako tzv. „druhý“ kočárek do rodiny.

Složené golfky navíc, vzhledem k nízké váze, která se v závislosti na typu pohybuje přibližně v rozmezí od 4,5 do 11 kg, většinou maminky bez obtíží unesou i s dítětem v druhé ruce. Konstruovány jsou především pro jízdu na zpevněných a rovných površích, ideálně poslouží rodinám z městského prostředí. Maminky golfové hole ocení při nákupech a zařizování různého typu, při každodenních procházkách, návštěvách kamarádek a babiček či při rodinných výletech. Cestujete-li často jak osobním automobilem, tak hromadnou dopravou, pak vás golfky určitě nezklamou. Navíc jsou výborné i při cestování letadlem a na dovolených. Prostřednictvím několika málo pohybů je rychle a snadno před nástupem do dopravního prostředku složíte a stejným způsobem následně rozložíte.

Golfky jsou vhodné již pro půlroční děti, které samy sedí.
Ideální jsou však především pro starší ratolesti, které budou moci střídat jízdu v kočárku s chůzí vedle či s přidržováním se golfek.

Výrobci dětského zboží nabízejí několik různých typů, které se liší nejen svým provedením, ale rovněž cenou. Stejně jako ostatní druhy kočárků mohou mít i golfové hole celou řadu praktických doplňků, na které bychom se při výběru kočárku měli zaměřit.

Praktickou součástí kočárku jsou bezesporu otočná kolečka s aretací, která usnadňují manipulaci s kočárkem, golfky jsou tak ihned schopny reagovat na změnu směru jízdy. Možnost zabrzdění kočárku, ať na předních či zadních kolečkách, by měla být základem. Dalším důležitým bezpečnostním prvkem jsou pětibodové, nejlépe vypolstrované, bezpečnostní pásy. Pro zajištění maximálního pohodlí dětí doporučujeme preferovat golfky s polohovatelnými zádovými i nožními opěrkami. Vaše děti tak můžete pohodlně vozit nejen sedící, ale i v polosedě či natažené a spinkající.

Maminky a tatínkové zase ocení možnost nastavení různé výšky rukojetí. Některé golfky nabízejí místo obvyklé sklápěcí stříšky nad hlavičkou dítěte, často vybavené průhledným okénkem, ještě větší, resp. hlubší sklápěcí boudičku, která ratolest spolehlivě zacloní a ochrání i vůči slunečním paprskům.

Mezi základní vybavení většiny golfek patří nánožník, kapsy na drobné předměty a měkké odepínací madélko. Ideální je omyvatelný a snadno snímatelný potah. Záleží pouze na vás, zda u golfek budete preferovat úložný košík. V závislosti na jeho rozměrech a objemu může být u kočárku plusem, ale i mínusem. Většina výrobců k jednotlivým modelům nabízí možnost dokoupit několik doplňků, např.: praktickou tašku s děleným vnitřním prostorem, slunečník či nápojový držák. Praktická pláštěnka u golfek může, ale i nemusí tvořit součást základního vybavení.

Zdroj: Babypoint

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Golfové hole – pohodlný kočárek pro děti, praktický pro rodiče:

Golfové hole – pohodlný kočárek pro děti, praktický pro rodiče
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jsou skutečně velmi pohodlné doměstského provozu, snadno skladné do cestovního prostředku, ovšem do lesa máme pořádný tříkolový teréňák, není tak lehký, ale hodně vydrží.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles