Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvýšit tvorbu růstového hormonu přirozenou cestou?

3. 10. 2009 | Vývoj
Růstový hormon je hormon, který přirozeně vyrábí část mozku nazvaná hypofýza. Jeho produkce ale klesá s věkem, zejména u mužů starších 40 let. Tento pokles pak vede ke ztrátě svalové hmoty a přibírání tuku. Přesto však existuje několik možností, jak tomuto poklesu zabránit a udržet si tak správnou hladinu produkce tohoto hormonu.

Cvičení pomáhá


Nejlepším způsobem, jak zvýšit hladinu růstového hormonu v těle, je cvičení a celková změna životního stylu. Mezi doporučovaná cvičení pak patří zejména aerobní aktivity – plavání, jízda na kole, běh atd. Neméně důležitý je i dostatek spánku. Růstový hormon se totiž uvolňuje právě v noci během spánku. Produkci růstového hormonu lze ale zvýšit i přidáním živin, které ji podporují. Strava by ale měla být vyvážená a zdravá. Rozumné je vynechat sladké věci, protože inzulín, který pomáhá dostat cukr z krve do buněk, produkci růstového hormonu snižuje.
Jak zvýšit tvorbu růstového hormonu přirozenou cestou?Doporučená strava

Bílkoviny
poskytují nezbytné aminokyseliny potřebné pro tvorbu růstového hormonu. Navíc jsou využívány i tvorbě svalů.

Aminokyselina glutamin napomáhá posílení imunitního systému a vstřebávání živin ve střevě a usměrňuje zabudovávání bílkovin do svalů. Jak se navíc prokázalo, právě glutamin je tím, co dokáže tvorbu růstového hormonu stimulovat.

Cholin je látka, která napomáhá jednak zlepšovat paměť, a používá se proto při léčbě Alzheimerovy choroby, ale podporuje i tvorbu růstového hormonu.

B-vitamíny pomáhají vyrovnávání hormonálních hladin. U niacinu neboli vitamínu B3 bylo prokázáno, že pomáhá uvolňovat růstový hormon v několika úrovních. V jedné studii dokázala dávka 500 mg niacinu podaná člověku způsobit výrazný nárůst produkce růstového hormonu. Musí se ale podávat nejlépe nalačno. Cukry nebo tuky z potravy totiž naopak tvorbu růstového hormonu tlumí.

Na co si tedy dát pozor


Produkce růstového hormonu se sice s přibývajícím věkem snižuje, přesto je ale možné díky správné životosprávě a dostatečnému množství spánku toto snižování minimálně zpomalit. Je ale nutné jak cvičení, tak i potravinové doplňky užívat s ohledem na aktuální zdravotní stav a v případě potíží se obrátit na ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Růstový hormon.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky názor, ale myslím, že každý má právo se rozhodnout, nemyslíš.Nikdo za malé lidičky nemůže rozhodovat.Jak víš, že budou nešťastnéSmajlíkZnám dost malých lidiček, nepomohl jim žádný rústový hormon a jsou i tak šťastní.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dnes jsou již takové poznatky, že ji lidé malého vzrůstumohou mít děti ne úplně velké, ale přece jen větší, než jsou samotní rodiče. Přesto by lidé "palečci" měli mít dostatek zodpovědosti, než zplodí dítě, aby pak dítě nebylo celý život nešťastné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles