Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návod, jak vychovat z malého plaváčka třeba i závodníka

27. 03. 2020 | Vývoj
Malé děti jsou tak trošku „konzervy“ – mají rády své jistoty. Proto je skvělé, najdete-li pro ně sportovní kroužek, kam mohou chodit odmalička celé roky a postupně tak rozvíjet své schopnosti v důvěrně známém prostředí. A pak se třeba vydat i na závodní dráhu.

Kdy se sportováním u dětí začít?

Hned po narození. Myslím to vážně. V dnešní době se nabízí tolik rozmanitých aktivit pro několikaměsíční miminka. Proto, pokud máte tuto možnost, využijte ji. Ať už je to plavání, cvičení či různé hudební hrátky. V tomto období jde hlavně o plnohodnotné společné prožití času. V období, kdy miminko vlastně jenom přebalujeme a krmíme, se totiž najednou dostáváme do role partnerů. A můžeme tak spolu dělat aktivitu, která přináší radost všem zúčastněným, což je například vaničkování. Tato aktivita je vhodná už pro děti od dvou měsíců.

Ostatně na plavání můžou maminky své děti zvykat dokonce ještě dříve, než se narodí. Lekce pro těhotné, které vedou zkušené lektorky s dlouholetou praxí, je možné navštěvovat až do 38. týdne těhotenství. Vždy samozřejmě záleží na subjektivních pocitech každé ženy a vhodná je i předchozí konzultace s lékařem.

děti na plaváníTeplá voda a bazén tak akorát

Ze speciální obdélníkové vany (70x160 cm, hloubka 60 cm), kde je teplota vody 37 °C, děti přecházejí do „opravdového“ bazénu, kde plavou nejprve s rodiči. Tady už je teplota o trochu nižší než ve vaně, ale stále velmi příjemná: 29-30 °C. To je totiž pro pohodu dětí velmi důležité. Studená voda bývá často důvodem, proč děti začnou plavání bojkotovat. Ovšem také správná velikost bazénu je pro jejich pohodu důležitá. Menší bazén v nich vyvolává pocit bezpečí, okraj je blízko jen na pár temp.  

S věkem pak prý samozřejmě roste u dětí touha po zjišťování, co všechno dokáží, kam až doplavou, touha po samostatnosti – a plavci už prostě potřebují dlouhou dráhu. Také se chtějí dostat při výuce jednotlivých plaveckých způsobů do rytmu, aby se mohli postupně zdokonalovat. To v malých bazénech nejde, protože je obrátka hned po třech tempech. Nastává tedy čas na velký bazén…

Zázemí pro hry i na kávu

Celkovou úroveň dětského plaveckého centra vytváří i jeho zázemí. Nejen v chladných měsících roku je příjemné, když se malí plavci mohou po výuce aklimatizovat v herně a jejich doprovod v café baru. Za velkou výhodu považuji i zahradu, kterou mají děti od jara do podzimu k dispozici. A nejradši mají přáníčkové hodiny. To jsou hodiny vždy na konci kurzu, kdy si děti můžou vzít s sebou do bazénu rodiče nebo sourozence, a dělat si tam, co chtějí.

Dbáme na to, aby se děti naučily nejen správně plavat, ale aby měly z vody respekt a znaly pravidla, kdy je voda kamarád. Učíme je správně se otužovat a hýbat po všech stránkách. Ale především naši odborně vzdělaní instruktoři pěstují u dětí pozitivní přístup k vodě.


Zdroj, foto: Juklik.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !