Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí

2. 11. 2009 | Výživa
Nepřiměřená pozornost, nadměrná aktivita a impulsivita jsou charakteristické projevy poruch pozornosti a hyperaktivity, tzv. „AD(H)D“. Hyperaktivita představuje vážný problém zejména ve škole, kdy má dítě potíže dodržovat pravidla chování a opakovaně po delší dobu provádět určitou činnost.

Tyto vývojové poruchy jsou navíc často ještě posilovány nevhodným přístupem pedagogů, kteří projevy školáka považují za drzé a nevychované. Pro stav dítěte a jeho další vývoj je proto důležitá včasná náprava. Rutinní předepisování léků, zejména tzv. psychofarmak, však k cíli Holčička se hlásínevede. Dítě je zbytečně otupělé a v tomto stavu jsou jeho reakce pomalejší – nejen ve škole, ale třeba i při dětských hrách nebo přebíhání vozovky cestou ze školy.

Přirozeným a jemným pomocníkem je rybí olej, který je zdrojem nenasycených mastných kyselin DHA a EPA. Ty jsou zásadní pro vývoj a správnou funkci mozku, učení a koncentraci a celkovou vitalitu dětí. Pozitivně působí při vývojových poruchách pozornosti a hyperaktivitě.

Zástupci OMEGA-3 nenasycených mastných kyselin jsou:

Kyselina dokosahexaenová (DHA) je základním stavebním prvkem nervových buněk mozku (asi 30% lidského mozku se skládá právě z DHA) a nezbytnou složkou pro podporu jeho zdravého vývoje. Tato kyselina je důležitá pro vývoj nervové soustavy, správnou funkci buněčných stěn, Děti u tabulenervů, oka, imunity a srdečně-cévního systému. DHA je důležitá také pro paměť, koncentraci a schopnost učení.

Kyselina eikosapentaenová (EPA) ovlivňuje správný přenos nervového vzruchu, tzn. má vliv na komunikaci mezi jednotlivými nervovými buňkami.

Obě tyto složky jsou bohužel obsaženyjen v tuku mořských ryb!!! (nebo v potravinových doplňcích, vitamínech atd.)


Zdroj: Multi-tabs.cz


Sixtie

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí :

Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí
Rybí olej pomůže při poruchách pozornosti a hyperaktivitě dětí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
bylo ovšem lékaři dávkováno tak, aby nenastal problém
Obrázek uživatelky
profil
to i moje mami pamatuje, já pamatuji takové ty ampule, byl to také hnus, ale dneska už je to tak vyčištěné od té rybiny, že je to vlastně olej, ale i kdyby to bylo jako dřív, tak kdybych měla malé dítě, nebo i toho našeho puberťáka donutit, tak se tak stane, přece bych nedopustila, aby dostalo křivici
Obrázek uživatelky
profil
Si vzpomínám, že mi ho mamka jako malé dávala na velké polévkové lžíci a já ho tak nechtěla, protože chutnal fakt hnusně a znechutilo mi to ryby značně, teď už jenom pangasiuse a jednou ročně na vánoce kapra. 8D
Obrázek uživatelky
profil
nesmi predavkovat...s viaminy ocad-pocad...
Obrázek uživatelky
profil
určitě,ošetřující lékař dítě nejlépe zná a poradí co můžeš koupit a co mu může předepsat.Lék je od toho aby pomáhal a každý má vedlejší účinky proto nepatří do rukou každého a doby samoléčby a ranhojičů dávno uplynuly.To co občas slyším v TV vreklamách je neuvěřitelné.Prodejci používají i vyložené lži a nikdy na vedlejší účinky nepoukáží.Věř více svému lékaři než reklamám,zvlášť když jde o dítě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles