Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Miminko

11. 09. 2010 | Vaše příběhy

Patřím mezi ty maminky, které měly opravdu veliký problém s otěhotněním. Otěhotněla jsem 2 krát, ale vždy mimoděložně. Poslední možností bylo využít kliniku asistované reprodukce. Neměla jsem moc času přemýšlet, jestli ano nebo ne.

Pořád tam byla možnost otěhotnět 50% na 50%. Ale nakonec zvítězila touha po miminku. Byly to sice úporné 3 měsíce různých odběrů, injekcí a různých vyšetření pod narkózou, ale když nakonec lékaři vyřkli ortel, že budou ty miminka 2, byla jsem ten nejštastnější člověk pod sluncem.

Během těhotenství nastaly problémy, ale nakonec zůstal 1 malý človíček, který bojoval. A po 9 měsících se narodil chlapeček zdravý, i když s komplikacemi. Měla bych tak krásný porod bez bolesti, ale díky vyšetřením, které jsem podstoupila se mé tělo tak nějak vzpříčilo a synovi musely pomáhat na svět vakuovou pumpou. A navíc měl pupeční šňůru 2 krát omotanou kolem krku a když ho odnášeli a já ho neslyšela plakat, bylo mi do pláče. Nakonec se rozkřičel a já byla šťastná. Když mi syna pak donesli, s manželem jsme oba plakali. Štěstím, že ho máme v náručí. Manžel pronesl pouze pár slov jako jé on má vlásky.... a má taky slzičky.

Syn nám krásně rostl a dělal nám radost. Když se učil mluvit, tak si našel způsob jak si nějaké slovíčko zkrátit. Někdy jsme nedokázali pochopit, co vlastně syn po nás chce. Až když se rozčílil a my vyjmenovaly všechna možná slova co šla, tak jsme se dozvěděli co vlastně chtěl.

Když měla nastat doba, kdy by měl lézt po čtyřech, tak jsem si myslela, že je líný. Protože vždy, když jsme syna postavili na čtyři, tak se rozplácl a zůstal ležet. On totiž přeskočil lezení a v 11 měsících začal sám chodit. Ve 12 měsících jsme odložili kočár. Syn je hyperaktivní, takže se to řešilo dlouhými procházkami. Dnes jsou synovi 3 roky a ujde i 3 km aniž by se nechal nosit na rukách. A pořád má dost energie na lumpárny.

Patří sem i otázky jako proč, kdo, jak a kdo to byl a co dělal.....
Rozbil si koleno ale nebrečel, pouze řekl - to se stává maminko. O takzvaných záchvatech smíchu nemluvě. Dokáže z malé věci udělat velkou a smějeme se všichni. Až nás z toho bolí bříška.

Nejvíc jsme se nasmáli, když začal objevovat svoje pohlavní ústrojí. Je docela těžké odpovídat na otázky proč to má a maminka né. A když si nevíme rady, tak řekneme, že to pochopí až bude velký. Ale to nám neprojde, tak dlouho se ptá, až mu to prostě musíme říct.

Nejlepší na dětech je jejich pravdomluvnost. Už párkrát se mi opravdu stali trapné situace. Když se ptal proč má škaredou pusu a proč kulhá anebo se postavil a řekl ty jsi škaredá paní....

Je to těžké se pak omlouvat, když dotyčný nepřijme omluvu a malému dítěti se špatně vysvětluje, že to nesmí.....

Syn má i velice bujnou fantazii, kdy nás do toho svého světa zatáhne. A my si pak uvědomíme, jak je to dětství krásné a jsme rádi, že je zdravý.


Proto všem maminkám - nevzdávejte se naděje na dítě. Vždy je nějaká možnost, i když někdy dost bolestivá. Ale příchodem toho malého človíčka na svět zapomenete na všechny útrapy a vše špatné. Vždyť dětský smích a jiskřičky v dětských očích pomůžou překonat vše.


sarkakalci – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané. Mám tři děti a vím co to je šťastný dětský smích.
Přeji jen hodně zdraví a radosti
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles