Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miminko na cestě? Soustřeďte se i na rodinný rozpočet

2. 09. 2018 | Finance
Odchod na mateřskou, respektive rodičovskou dovolenou je pro většinu z nás spojený s radostným plánováním. Začíná nová etapa života, která znamená i zvýšené nároky zejména na finance. Vedle zařizování dětského pokojíčku a nákupu oblečků by si měli partneři společně sednout a zamyslet se, jak v následujících letech co nejlépe vyjít s penězi.

Řada mladých párů vybere naspořené peníze, někdo naopak peníze neřeší vůbec a vychází z měsíce na měsíc. Nad financemi bychom se měli zamyslet koncepčně, projít si své příjmy i výdaje.

Připravili jsme pro vás proto několik tipů, jak se nedostat do pasti:

1.    Mluvte spolu
Dříve než se rodina rozroste, projděte si společně všechny výdaje i příjmy. Zvýrazněte si nezbytnosti – hypotéku, úvěry, povinné poplatky, i spořící položky jako penzijní spoření.

maminka s miminkem2.    Kdo šetří má za tři!
Plánujete miminko? Myslete i na finance a dávejte si pár korun stranou. Naspořené peníze se budou hodit při nákupech výbavičky a chodu celé domácnosti.

3.    Nic nerušte, příspěvky si snižte

Máte všechny výdaje i příjmy sepsané? Počítejte s tím, že na rodičovské přijdete o několik tisíc. Upravte si podle toho tedy společné útraty. Tam, kde vám přispívá stát, nerušte produkty zbrkle bez rozmyšlení. Příspěvky si snižte. U penzijního spoření můžete posílat měsíčně i 100 Kč nebo si požádat o takzvané odložení. Nepřijdete tak o státní podporu a až budete mít peníze navíc, částku si zdarma navýšíte.

4.    Z druhé ruky? Ušetříte!
Čeká vás několik nákladných nákupů. Nenechte se však zlákat reklamními nabídkami, poptejte se u známých a kamarádů. Věci na miminka z druhé ruky ušetří tisíce a kamarádky budou rády, že jim doma nepřekážejí.

5.    Vše se dá zvládnout
Bojíte se, že budete pravidelně v minusu a s penězi nevyjdete? Domluvte se se zaměstnavatelem na malé výpomoci, případně částečném úvazku. Neodkládejte své závazky a netvařte se, že se vše samo vyřeší. Poraďte se raději se svým bankéřem – společně jistě najdete cestu, jak situaci co nejlépe zvládnout.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka