Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Minerální koktejl

24. 11. 2009 | Krása
Nejdříve se objevila biokosmetika, pak vibrující řasenka, teď minerální líčidla - přírodní, čisté přípravky prakticky bez chemických látek. Trend s velkým T. Je ale opravdu tak úžasný?

 

Minerální látky se jakou součást zkrášlujících přípravků běžně užívaly již ve starověkém Egyptě. Teprve v polovině 70. let minulého století ovšem nastal počátek kosmetické revoluce. Tehdy poprvé spatřil v San Francisku světlo světa tzv. minerální make-up, produkt vyrobený čistě z minerálů a hornin běžně se objevujících v přírodě. Trvalo ale přes třicet let, než si ho svět povšiml a vynesl ho do hvězdných výšin. Hlavní složky, minerály - jako slída, oxid zinku a titanová běloba - jsou základem mnoha make-upů už nějakou dobu a není dosud odborně prokázáno, že by měly nějaké speciální ozdravné či zkrášlující vlastnosti. A co je pravda na tvrzení některých firem, že minerální pudr je tak čistý, že v něm můžeme i spát? Experti nesouhlasí. Pokud by se jednalo skutečně o čisté složení výhradně z minerálních, anorganickcýh látek, pak by takový občasný prohřešek pleti možná neuškodil, spát s nalíčeným obličejem ale rozhodně nedoporučují. Během dne totiž na pleti ulpí spousta nečistot zevního prostředí, pot, maz apod., které by jen zkomplikovaly noční buněčnou obnovu, což by mohlo mít vliv na kvalitu i vzhled negativní vliv.

 

Čistota minerálů

 

Pokud pomineme speciální ingredience konrétních značek, mohlo by se zdát, že všechny minerální přípravky jsou si svým složením podobné. Tak to ale není. Jelikož neexistuje žádná definice a kritéria, která by pojem „minerální make-up” přesně kvalifikovala, můžeme  za takový považovat prakticky každý produkt, který minerální látky obsahuje, ať už tvoří jeho základ nebo se v něm objevují pouze okrajově, bez ohledu na to, zda jsou přírodní nebo chemicky vyrobené.

 

Jedním z faktorů, který dělá z minerálního make-upu oblíbený produkt, je jeho jednoduché použití, které zaručuje krytí jako make-up a matující pudrový efekt, a také jemné, přirozené, dlouhotrvající krytí, vlastnost, které některé společnosti docílí rozemletí hornin na velmi jemný pudr s obsahem mikročástic či dokonce nanočástic.

 

Minerální pudry pohlcují maz, jsou tedy ideální pro mastnější pleť. U suché a přecitlivělé, která je většinou zároveň i dehydrovaná, by pudr v „surové” podobě pleť ještě více vysušoval. Proto by měl přípravek pro ženy se sklonem k suché, zarudlé či dehydrované pokožce, například u růžovky, obsahovat látky, jako jsou například kyselina hyaluronová, peptidy, ceramidy či další přírodní hydratující látky.

 

Tradiční běloba - (titanium dioxide)

- z minerálu ilumenitu, je protizánětlivá a působí jako přírodní filtr UV záření. Má rozjasňující účinky, které minimalizují jemné linky a drobné nedokonalosti pleti.

Oxid zinku (zinc oxide)

- bílý pudr z minerálu zinku, velmi často uměle vyráběný. Má ochranné vlastnosti proti UV záření, využívá se také v kosmetice pro opalování. Někdy může způsobovat alergie.

Slída (mica)

- zaručuje přirozený jas pleti a redukuje vzhled vrásek

 

Rodochrozit , malachit, smithsonit

 - minerální pigmenty využívané třeba pro oční stíny


Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Minerální koktejl se objevil již ve starověkém Egyptě. Již tehdy se chtěly ženy krášlit. Jenomže
v dnešní uspěchané době se převážná část žen vůbec nelíčí. Ani nám to nechybí.
Obrázek uživatelky
profil
chtěla jsem si ho koupit, ale na internetu jsem vyhledala, že zvýrazňuje vrásky na čele. Ale nevím, zda je to pravda
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles